Produsele şi mâncărurile tradiţionale, magnet pentru sibieni (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucatele naturale, preparate cu multă grijă şi dăruire, i-au atras pe sibieni la târgul de profil care a început ieri în Dumbrava Sibiului. Doritorii îi pot trece pragul şi astăzi, până la ora 18:00.

Citiţi şi:

Sibiu: Produsele tradiţionale au ajuns mai rare ca trufele

Poftiţi la târgul de produse tradiţionale în acest week-end,în muzeu

Târgul de produse tradiţionale şi ecologice se află la cea de-a treia ediţie, iar cei care îi trec pragul pot cumpăra produse tradiţionale atestate din judeţele Sibiu, Alba şi Mureş.

Vă puteţi răsfăţa papilele gustative cu delicioase prăjituri de casă, alviţă, turtă dulce, prăjituri săseşti, produse apicole, pâine coaptă pe vatră, cozonaci, brânză telemea de Mărginimea Sibiului, brânză de burduf, unt, caş de vacă sau de oaie, preparate din carne, condimente, ceaiuri, dulceţuri şi multe alte delicatese culinare româneşti.

image

Un kilogram de pastramă de oaie se poate achiziţiona direct de la producător cu 25 de lei, unul de telemea cu 20 de lei, brânza de burduf poate fi cumpărată cu 30 de lei kilogramul iar un borcan de miere polifloră sau de tei costă 15 lei. Un cozonac de casă vă scoate din buzunar 13 lei iar o bucată de plăcintă, 3 sau 4 lei.

Standurile cu dulciuri au atras, ieri, foarte mulţi doritori. „Cel mai bine s-au vândul plăcintele şi cozonacul”, spune Andreea Popşor, unul dintre comercianţi.

După ce vă faceţi aprovizionarea cu produse naturale, vă puteţi opri să gustaţi şi din mâncărurile tradiţionale româneşti. O porţie de tocăniţă de oaie preparată la ceaun costă 10 lei, la fel şi una de pastramă de oaie cu mujdei, iar tradiţionalul bulz costă 8 lei.



Târgul se înscrie şi în proiectul dezvoltat de Fundaţia ADEPT Transilvania de sprijinire a micilor fermieri, proiect finanţat din fonduri acordate de către Guvernul Norvegiei, prin intermediul Programului norvegian de Cooperare pentru creştere economică şi dezvoltare sustenabilă în România.

Organizatorii evenimentului sunt: Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Sibiu, Asociaţia producătorilor de produse tradiţionale şi ecologice Mărginimea Sibiului, Fundaţia ADEPT şi Complexul Naţional Muzeal ASTRA, cu sprijinul  Consiliului Judeţean Sibiu.

image
image

Pe durata anului 2011, Târgul de produse tradiţionale şi ecologice se va organiza după următorul program: 21-22 mai, 11-12 iunie, 25-26 iunie, 9-10 iulie, 23-24 iulie, 6-7 august, 20-21 august, 17-18 septembrie, 1-2 octombrie, 15-16 octombrie.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite