Sfârşit de săptămână astronomic, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Complexul Naţional Muzeal „ASTRA", în colaborare cu Muzeul de „Ştiinţele Naturii" din Galaţi, organizează, în acest week-end, "Şcoala de vară a observatorilor astronomici

CITIŢI ŞI

Târgul slow-food din Dumbrava Sibiului începe mâine

Evenimentul se va desfăşura la Etno Tehno Parc, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, potrivit organizatorilor.

Timp de trei zile, din 23 până în 25 iulie, atât cei mici cât şi cei mari au ocazia să afle informaţii şi curiozităţi legate de Univers, să asculte legende populare despre astre şi fenomene cereşti, să participe la ateliere practice având ca tematică astronomia, să cunoască modul în care sunt utilizate în astronomie instrumentele optice, să recunoască constelaţii şi stele prezente pe cerul de vară.

La eveniment vor fi prezenţi şi doi reprezentanţi de la Observatorul şi Planetariul din Galaţi, Ovidiu Tercu - responsabil de partea ştiinţifică şi Aurel Chirilă - responsabil de partea astronomiei populare, care vor reuşi să răspundă tuturor întrebărilor celor prezenţi.

Taxa de participare la "Şcoala de vară a observatorilor astronomici" este de 5 lei/persoană/ seară şi se achită la unul dintre responsabilii de Pedagogie Muzeală la Etno Tehno Parc.

Înscrierile se fac la nr. de telefonn 0269 218 040 şi 0731 310 180, sau direct la Muzeul de Etnografie Universală "Franz Binder", secţia Marketing, Turism şi Pedagogie Muzeală.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite