Serviciu de îngrijire vârstnici la domiciliu, lansat de Crucea Roşie Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Crucea Roşie Sibiu lansează Serviciul de Îngrijire de Vârstnici la Domiciliu, în cadrul unui proiect finanţat de Comunitatea din Madrid cu suma de 45.000 de euro.

CITIŢI ŞI:

Cocktail cultural cu muzică şi mâncare bună în weekend

Expoziție EEA & Norway Grants în faţa Muzeului de Etnografie Universală din Sibiu

Noua stagiune a teatrului din Sibiu va fi deschisă de o premieră a Secţiei Germane

Proiectul a demarat la Sibiu în luna mai a acestui, an cu selectarea a cinci femei, din rândul şomerilor, cu vârste peste 45 de ani, care au beneficiat de un curs de calificare pentru meseria de îngrijitoare de bătrâni la domiciliu. Cursul a fost livrat gratuit de personalul calificat al Crucii Roşii, Filiala Sibiu şi a durat patru luni, din care trei luni de teorie şi o lună de practică în cadrul Căminului Spital „Karl Wolf”.

Cursul s-a finalizat la începutul lunii septembrie, când cele cinci îngrijitoare au susţinut şi examenul pe care l-au trecut cu brio.
Următoare fază a proiectului a demarat pe data de 5 septembrie şi continuă până pe data de 16 septembrie cu anchetele sociale realizate de reprezentantii Crucii Rosii, Filiala Sibiu, în casele vârstnicilor din Sibiu, care au nevoie de îngrijire la domiciliu.

Până la data de finalizare a anchetelor sociale -16 septembrie-, sibienii cu vârste peste 65 de ani, care au nevoie de  îngrijire temporară la domiciliu, pot solicita ajutorul Crucii Roşii la numărul de telefon 0741.11.89.75 sau pot veni la sediul de pe strada A.D. Xenopol nr 1, Sibiu.

Cele cinci îngrijitoare ale Filialei Sibiu a Crucii Roşii vor acorda timp de minim un an de zile îngrijire la domiciliu pentru 40 de sibieni care au nevoie de acest serviciu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite