Sechestru pus de Finanţe pe proprietăţi de aproape 7.000.000 de lei la Agnitex şi Balanţa Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele două firme nu şi-au plătit datoriile către stat şi sunt scoase acum pe bucăţi, la mezat. Direcţia Generală a Finanţelor Publice vinde spaţii de birouri la Agnita, dar şi un teren cu hale evaluat la aproape 5.000.000 de lei de la Balanţa.

CITIŢI ŞI:

Probleme la Turnul de Control de la Aeroportul Sibiu

O femeie de 81 de ani s-a aruncat într-o fântână la Şeica Mare

Construcţiile, în picaj continuu la Sibiu

Odinioară cele mai reputate fabrici din judeţ, Agnitex Agnina şi Balanţa Sibiu, au intrat acum în moarte clinică din cauza crizei economice şi a scăderii comenzilor de producţie din ultimii ani.
Cel mai mare şi mai reputat producător de echipamente pentru măsurări mase şi durităţi, sau mai pe româneşte de cântare din sud estul Europei, a ajuns acum să se chinuie să nu tragă definitiv obloanele la unitatea de dincolo de podul Gării din Sibiu. Pentru că nu s-au reuşit plata contribuţiilor, taxelor şi impoxitelor către stat, s-a pus sechestru asupra uneia din cele mai importante prorpietăţi deţinută de Balanţa SA, la marginea Sibiului, în comuna Cristian. Sechestrul imobilului este în favoarea elor de la Administraţia Finanţelor Publice pentru Contribuabili Mijlocii Sibiu. ”Se va vinde prin licitaţie publică bunul imobil, proprietate a debitorului SC BALANTA SA, compus din teren şi 7 hale producţie, în suprafaţă totala de 16.615 metri pătraţi”, se arată în anunţul pentru licitaţie care are loc poimaine. Bunul imobil are un preţ de evaluare şi pornire al licitaţiei stabilit la 4.649.000 lei.”Avem ceva datorii către Finanţe. Să vândă dacă vor şi pot acea fermă. Oricum datoria noastră către ei este de câteva zeci de ori mai mică, dar nu avem banii necesari să facem plata”, a explicat directorul economic al fabricii, Ioan Pău.

Agnitex a ajuns la 15 angajaţi
Înfiinţată în perioada interbelică, Agnitex este una dintre cele mai vechi fabrici de textile din judeţul Sibiu. De la câteva mii de angajaţi în perioada comunistă, fabrica ajuns astăzi la doar 15 angajaţi şi trăieşte din câteva contracte de ciorapi cu Armata şi Poliţia. De aproape şase ani de zile Finanţele sibiene încearcă să recupereze datoriile cumulate. Administratorul firmei spune că nici de data acesta nu crede că se va întâmpla ceva fiind în derulare procedura de stingere a obligaţiilor restante prin dare în plată. „Nu cred că vor face nimic nici de data aceasta. Datoriile sunt vechi şi multiple”, spune Cornel Bărbat, administratorul firmei. La licitaţia din data de 2 iulie Finanţele sibiene vor să vândă de la la Agnitex mai multe spaţii de birouri, ateliere, vestiare, magazii, depozite, inclusiv spaţiile arhivei. Pe toate acestea speră să recupereze câteva milioane de lei.

AFLĂ CINE SUNT MARII DATORNICI CĂTRE FINANŢE, AZI ÎN

ads

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite