Se preiau în continuare dosare pentru ajutorul de încălzire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Municipalitatea a început preluarea dosarelor pentru acordarea ajutorului de încălzire începând cu data de 10 octombrie 2011 şi continuă şi în lunile următoare până în data de 31 martie 2012.

CITIȚI ȘI:

Iohannis face scandal pentru că Guvernul României propune tăierea cotelor defalcate din impozitul pe venit ce revin bugetelor locale

Cel mai cunoscut om de televiziune din Sibiu a plecat de la Antena 1

Oprean conduce în topul rectorilor cu venituri fabuloase

În perioada 10-28 octombrie 2011 s-au preluat un număr de 2.336 de dosare, dintre care cel mai mare număr de dosare a fost înregistrat pentru încălzirea cu gaz - 2194 de dosare. Un număr de 105 dosare s-au depus pentru energie termică, iar pentru încălzirea cu lemne s-au depus 37 de dosare.
Toţi cei care au depus aceste dosare până la data de 28 octombrie 2011 vor primi ajutor pentru încălzirea locuinţei pentru toată perioada sezonului rece  noiembrie 2011-martie 2012.
În continuare se primesc dosare pentru acordarea ajutorului de încălzire. Stabilirea dreptului la acest ajutor se va face începând cu luna depunerii cererii, pentru cei care au depus documentele până la data de 20 a lunii respective sau începând cu luna următoare, pentru cei care au depus documetele după data menţionată.
În perioada 1-15 noiembrie 2011 preluarea dosarelor a continuat şi s-au primit 613 dosare pentru acordarea ajutorului de încălzire cu gaz a locuinţei şi 11 dosare pentru încălzirea locuinţei cu lemne.

Orice modificare trebuie comunicată
Titularii sunt obligaţi să comunice municipalităţii orice modificare intervenită în componenţa familiei şi a veniturile acesteia, în termen de 5 zile de la data modificării. Comunicarea se va face prin depunerea unei noi declaraţii pe proprie răspundere. Nerespectarea obligaţiei titularului de a menţiona corect componenţa familiei, veniturile membrilor acesteia, precum şi bunurile mobile şi imobile deţinute se sancţionează cu amendă de la 200 la 1000 lei.

Municipalitatea verifică corectitudinea datelor înscrise în cererile depuse pentru ajutorul de încălzire
Serviciul Public de Asistenţă Socială va demara  acţiunea de controlare a corectitudinii datelor înscrise în documente. Angajaţii Primăriei vor  efectua lunar, până la sfârşitul sezonului rece, anchete sociale pentru cel puţin 60% dintre beneficiarii de ajutor pentru încălzirea locuinţei. În prezent datele din dosare sunt confruntate cu baze de date existentă la Direcţia Fiscală Sibiu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

Sigla Adevărul
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite