Oprean conduce în topul rectorilor cu venituri fabuloase

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantin Oprean
Constantin Oprean

Potrivit portalului romaniacurata.ro, Oprean a încasat suma de 346.736 lei din venitul de rector, activităţi didactice şi de cercetare în cadrul Universităţii Lucian Blaga din Sibiu, fiind în acest moment pe primul loc în topul averilor rectorilor.

Într-un material intitulat “Miza alegerilor universitare – Topul averilor rectorilor”, Constantin Oprean apare pe primul loc ca şi venituri încasate anul trecut.

“Dacă analizăm veniturile acumulate de rectori, câştigurile pe an sunt colosale. De exemplu, la Facultatea de Medicină şi Farmacie rectorul Florian Popa câştigă 203.654 lei (aproape 50,000 Euro!) numai din salariul de rector. Rectorul Constantin Oprean a încasat fabuloasa suma de 346.736 lei din venitul de rector, activităţi didactice şi de cercetare în cadrul Universităţii Lucian Blaga din Sibiu.

Dar funcţiile universitare au şi alte beneficii: prin cumul între poziţia de preşedinte SNSPA şi cea de evaluator sau sfătuitor al altor universităţi Adrian Miroiu a făcut 334. 509 lei în anul precedent, pe lîngă rectorul Constantin Dobrescu cu 288.396  doar din activităţile didactice şi de cercetare! Şi Vasile Astărăstoae a cumulat funcţii peste funcţii. Dacă în cazul unui profesor universitar orice salariu este posibil şi legal prin cumulul unei norme didactice, a orelor suplimentare şi a granturilor de cercetare, acest lucru nu e valabil pentru conducerile universităţilor, care nu au timp nici de predat şi nici de cercetare, în schimb au o considerabilă influenţă pe care o pot folosi pentru a-şi creşte veniturile”, se arată în analiză.

CITIŢI AICI ARTICOLUL INTEGRAL



Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite