Scandal pentru banii daţi la proiectele de pe agenda cultural – sportivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

CJ-ul a reuşit „performanţa” să împartă suma de 1.000.000 de lei alocată de la buget, pentru agenda cultural sportivă a judeţului Sibiu, la numai puţin de 125 de proiecte.

CITIŢI ŞI:

Aproape 100 de proiecte pe agenda culturală la Sibiu

TVR aduce şi anul acesta Festivalul „George Enescu“, în faţa publicului

Dosarul Sibiului pentru UNESCO, gata cel mai devreme la anul

Sumele alocate de CJ stârnesc rumoare în rândul celor care au sperat pe o finanţare consistentă. În unele cazuri alocarea a fost făcută cu sume derizorii. De exemplu centrul Cultural al Romilor a solicitat 173.000 de lei pentru finanţarea organizării Zilelor Culturii Romilor şi a primit nici mai mult nici mai puţin de 1.000 de lei, iar Festivalul Medieval din Mediaş a cerut 67.000 de lei şi a primit 2.000 de lei. „Tot timpul se vorbeşte despre faptul că romii fură, fac fapte antisociale şi rău. Dar când vrem să arătăm partea frumoasă şi tradiţiile acestei etnii, nu avem sprijinul nimănui. Oricum nu ne aştepatm la foarte mult sprijin din partea lor, pentru că niciodată nu ne-au susţinut. Probabil dacă vreo organizaţie nemţească va organiza ceva, va primi mult mai mulţi bani“, a spus Florin Cioabă.

Bani puţini şi pentru CSU Sibiu
Nici echipa de baschet CSU Sibiu nu se poate considera fericită că a primit 36.000 de lei din cei 800.000 de lei ceruţi pentru participarea în Cupa României şi campionatul naţional de baschet. „Păi nu ne ajung banii nici să achităm chiria de la Sala Transilvania. De aia nici nu mai sunt performanţe în sportul sibian. Pentru că mai marii judeţului nu ne sprijină deloc. În alte părţi se dau milioane de lei, iar la Sibiu vedeţi ce se întâmplă”, spune Mircea Vulc, directorul executiv al lui CSU Sibiu.

Casa de Cultură a Stundeţilor a primit în schimb de 100 de ori mai puţini bani ca să organizeze Festivalul Naţional Studenţesc de Dans. Aceştia au solicitat 301.000 lei şi au primit 3.000 de lei. Festivalul Internaţional de Teatru a primit 15.000 de lei din milioanele solicitate, iar Filarmonica a primit 8.500 de lei pentru organizarea Festivalului Internaţional George Enescu, din cei aproape 300.000 de lei solicitaţi.

“Nu pot să primească toţi atâţia bani cât solicită, pentru că suma alocată pentru toate proiectele este limitată. Există o comisie care a stabilit sumele ce se acordă, după o analiză a fiecărui proiect în parte” a declarat Martin Bottesch, preşedinte al CJ Sibiu.

„Ce să facem cu 1.000 de lei? Nici de bomboane nu ne ajung aceşti bani”

Florin Cioabă – autointitulat rege al rromilor

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite