Şapte studenţi din Sibiu invitaţi cu un spectacol în Capitala Culturală din Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şapte studenţi ai secţiei de Artă Teatrală din cadrul Facultăţii de Litere şi Arte a Universităţii 'Lucian Blaga' din Sibiu participă, în perioada 15 - 24 mai, la Festivalul 'Shakespeare - Three in One'. Festivalul are loc în Capitala Culturală Europeană 2010, Essen (Germania) şi este organizat de Universitatea Folkwang din acest oraş al Bazinului Ruhr.

CITEŞTE ŞI:

Teatrul "Radu Stanca" s-a calificat în Champions League

Bookfest aduce cărţile în Piaţa Mică în timpul Festivalului Internaţional de Teatru

Proiectul constă în prezentarea aceleiaşi piese de William Shakespeare, în acest an fiind vorba despre Richard al III-lea, în trei montări diferite. Alături de producţia Universităţii de Artă din Essen, în program figurează spectacolul realizat de Royal Scottish Academy din Glasgow (Marea Britanie) şi, pentru prima dată, o producţie românească prezentată de Universitatea 'Lucian Blaga' din Sibiu. Participarea sibiană la acest proiect este sprijinită de Institutul Cultural Român.

Interpretarea sibiană a celebrei piese shakespeareiene poate fi vizionată la Essen în zilele de 19 şi 20 mai. Regia îi aparţine lui Radu-Alexandru Nica, coregrafia poartă semnătura Adrianei Bârză, iar din distribuţie fac parte Veronica Arizancu, Oana Bârză, Alexandru Curta, Claudiu Fălămaş, Alexandru Malaicu, Ioan Paraschiv şi Corina Vişinescu.

Din cele trei montări în trei limbi diferite va fi realizată una singură, cu care festivalul se va încheia. În plus, va exista şi o versiune germano-română, care va fi prezentată în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, la Centrul de Cercetări Avansate în Domeniul Artelor Spectacolului, în data de 5 iunie, ora 16.00.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite