Săptămâna viitoare se deschide Consulatul Austriei din Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aici va funcţiona oficial Consulatul Austriei din Sibiu
Aici va funcţiona oficial Consulatul Austriei din Sibiu

Deschiderea oficială a Consulatului Austriei la Sibiu, este programată să aibă loc marţi de la ora 11.00 pe General Magheru, la numărul 4.

CITIŢI ŞI:

Sibienii sunt printre cei mai mari devoratorii de muzee şi expoziţii din România

Demonstraţii de gătit şi olărit la Muzeul în Aer Liber

Sibiul este singurul oraş din România cu trei stele în ghidul verde Michelin


Sibiul creşte ca vizibilitate internă şi mai ales externă prin deschiderea acestui consulat.

La eveniment participă bineînţeles şi Andreas Huber, Consul Onorific al Austriei la Sibiu, numit în această funcţie în data de 24 mai. Huber are drept de circumscripţie consulară asupra regiunii  judeţelor Sibiu, Braşov, Alba, Mureş, Covasna şi Harghita.

Ceremonia de deschidere va fi oficiată de Ambasadorul Republicii Austria la Bucuresti, Michael Schwarzinger în prezenţa mai multor invitaţi de marcă din sânul comunităţii sibiene şi din regiune.

„Misiunea diplomatică de la Sibiu, are rolul de a sprijini accesul companiilor austriece în regiune, de asemenea, ajutând la stabilirea contactelor între agenţii economici români şi cei austrieci pentru diversificarea relaţiilor de afaceri, dar şi de a sprijini, la nevoie, cetăţenii austrieci aflaţi la Sibiu sau în regiunea de circumscripţie consulară, în relaţiile cu instituţiile publice şi autoritaţile locale, în vederea rezolvării unor probleme personale”, spune consulul onorific Andreas Huber. Înca din anul 2009 au început demersurile pentru înfiinţarea Consulatului Austriei la Sibiu.

Andreas Huber, născut la 18 aprilie 1955 în comuna Cristian. Acesta a emigrat la începutul anilor ’80 în Germania, de unde s-a întors în ţară la începutul anului 1990, fiind astăzi proprietarul unei reprezentanţe auto a unui producător german, în Sibiu şi Deva.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite