Săptămâna culturii române la Teatrul "Radu Stanca" din Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teatrul naţional “Radu Stanca” din Sibiu programează săptămâna aceasta nu mai puţin de şase spectacole ce au la bază autori români.

CITEŞTE ŞI:

"Hamlet" modern, diseară la Teatrul "Radu Stanca" din Sibiu

Raluca Ştefania Răduca aduce zâmbetele pe chipurile copiilor

Spectacol în cinstea scriitorului Andrei Codrescu, la Sibiu

Pentru că ziua de 15 ianuarie, data la care s-a născut poetul Mihai Eminescu, a fost declarată printr-un proiect de lege Ziua Naţională a Culturii Române, teatrul din Sibiu a decis să sărbătorească timp de o săptămână valorile culturii române. „Cultura trebuie să fie o prioritate a fiecărei ţări. E de datoria noastră să ne promovăm patrimoniul, limba şi obiceiurile. Decizia de a stabili o zi naţională a culturii e un pas firesc care nu are în vedere doar omagierea unuia dintre cei mai importanţi poeţi ai României, ci îşi propune, în primul rând, să evidenţieze valorile culturii naţionale” a declarat Constantin Chiriac, directorul Teatrului Naţional “Radu Stanca”.

Comediile la loc de cinste

Seria spectacolelor româneşti este deschisă de “Take, Ianke şi Cadîr” de Victor Ion Popa, în regia lui Dan Glasu, urmat de “Opinia Publică” de Aurel Baranga în regia lui Cristian Theodor Popescu şi “Pisica albastră” de Emil Cătălin Neghină, în regia Monei Marian. Spectacolele încep de la ora 19.00 şi se joacă la sediul teatrulu, din Bulevardul Corneliu Copsu.  Biletele se găsesc la sediul Agenţiei Teatrale şi 10 lei, respectiv 5 lei cu reducere. În paralel actorii teatrului şi studenţii de la teatrologie vor susţine aproape în fiecare zi recitaluri de poezie în majoritatea liceelor şi facultăţilor din oraş, dar şi în cafenele, restaurante sau spaţii publice din Sibiu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite