Raluca Ştefania Răduca aduce zâmbetele pe chipurile copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Raluca Ştefania Răduca este actriţă la Teatrului Gong din Sibiu şi aproape zi de zi distrează, şi educă în acelaşi timp, sute de copii din tot Sibiul. Îşi face meseria cu atâta dragoste încât nu simte niciodată că merge la serviciu.

CITEŞTE ŞI:

Alexandru Traian Malaicu a renunţat la medicină pentru scena sibiană

Daniela Presecan şi-a deschis o afacere inspirată din meseria de „mămică“

Raluca Ştefania Răduca poate fi văzută pe scena Teatrului Gong în mai multe spectacole. De-a lungul anilor a adus zâmbetul pe chipurile a mii de copii. A întruchipat zeci de personaje şi a jucat în spectacole ce au la bază atât poveşti nemuritoare, basme, cât şi texte noi, contemporane. Mai în glumă, mai în serios, Raluca spune că vine la muncă cu aceaşi bucurie cu care merge la distracţie şi că se numără printre oamenii plătiţi să facă în fiecare zi ceea ce le place mai mult. Interesant este totuşi faptul că Raluca a ajuns să lucreze în Teatrul Gong, dintr-o „nebunie”. „Eu am lucrat ca învăţătoare la o şcoală de lângă Sibiu şi îmi plăcea teatrul, veneam destul de des. Au auzit de la una dintre colegele mele că ar fi un post liber aici şi că se organizează concurs. Mi-am luat inima în dinţi şi m-am prezentat şi eu la concurs deşi nu avusesem nicio legătură cu teatrul şi arta teatrală în afară de faptul că îmi plăcea ceea ce vedeam pe scenă. Asta se întâmpla în 2003 şi de atunci aici am rămas”, povesteşte Raluca.



Primul spectacol în care a jucat Raluca s-a numit „Motanul încălţat” şi a avut premiera la scurt timp după ce se angajase la teatru. Mai mult decât atât, Raluca a primit două roluri în acel spectacol. „La primul meu spectacol m-am simţit ca şi cum aş fi fost aruncată în bazinul cu apă fără să ştiu să înot. Am avut nişte emoţii enorme, îmi bătea inima foarte, foarte tare. Dar în acelaşi timp m-am simţit şi foarte bine pe scenă. Trebuie să îi mulţumec domnului Dan Hândoreanu care a avut foarte multă răbdare cu mine şi m-a ajutat foarte mult. Înainte de asta fusesem doar spectator”, mai spune Raluca. Astăzi, eroina noastră crede că este făcută pentru a juca în spactacole de teatru pentru copii. „Ca actor, pe scenă îţi descoperi o parte din suflet, n-ai cum altfel. Eu simt că pot face asta numai în faţa copiilor”, spune Raluca.



În prezent, Raluca poate fi văzută pe scena Teatrului Gong, printre altele, în spectacolul “Cum a devenit Arthur rege”. Spectacolul prezintă, cu accente umoristice, perioada de dinaintea Mesei Rotunde şi iniţierea lui Arthur în tainele cunoaşterii. În anul 1135, un calugar pe nume Geoffrey of Mimmouth a dedicat regelui Arthur cea mai mare parte a volumului său intitulat "Istoria regilor Angliei", susţinând că respectivele evenimente erau fapte istorice, nu legende sau mituri. “Acest spectacol este foarte amuzant, plin de glume dar şi educativ în acelaşi timp. El reflectă foarte bine felul jovial de a fi al colegilor mei. Această stare de spirit se transmite şi publicului împreună cu mesajul: dacă îţi doreşti ceva cu adevărat, există în tine puterea de a reuşi”, mai spune Raluca Ştefania Răduca.

image
image

VEZI AICI O GALERIE FOTO CU UNUL DIN SPECTACOLELE ÎN CARE JOACĂ RALUCA


Ce-i place:
„Îmi place foarte mult să citesc, să pictez, să cânt şi să mă joc cu copilul meu. De fapt, cu asta trebuia să încep pntru că asta îmi place cel mai mult, să petrec timp cu copilul meu”, spune Raluca

Ce nu-i place:
„Cel mai mult mă deranjează indolenţa oamenilor. Ultima oară m-am întâlnit cu indolenţa pe stradă, cred că toţi ne-am lovit de ea”, spune Raluca

image

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite