Sancţionaţi pentru că locuiesc ilegal în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de la Serviciul pentru Imigrări Sibiu au trimis un american acasă, după ce l-au prins că locuia la noi în ţară fără documente. Şi o moldoveancă a fost amendată şi sfătuită să intre în legalitate, din acelaşi motiv.

CITIŢI ŞI:

Câinele Athos, „detectorul“ de imigranţi ilegali

Cetăţeanul american a fost identificat în urma unui control efectuat la Mediaş. „Străinul a avut drept de şedere în România până în luna februarie, dar nu a solicitat o prelungire ulterioară. Deoarece cetăţeanul străin nu a părăsit teritoriul României la data expirării dreptului de şedere, acestuia i-a fost emisă o decizie de returnare cu obligativitatea de a părăsi teritoriul României în termen de 15 zile“, spune Adrian Hening, şeful Serviciului pentru  Imigrări Sibiu. Totodată, bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 400 lei.


Şi ieri, în cadrul unei acţiuni care a avut ca scop prevenirea şi combaterea şederii ilegale a străinilor, a fost identificată şi o tânără, cetăţeana moldoveană, aflată în şedere ilegală. „Cetăţeana străină a intrat în România în decursul lunii septembrie 2010 în baza vizei de lungă şedere în scop de studii iar la expirarea dreptului de şedere conferit prin viză, aceasta nu a solicitat prelungirea dreptului de şedere şi nici nu a părăsit teritoriul României“, mai spune Hening.  

Poliţiştii au îndrumat-o către sediul Serviciului în vederea reglementării dreptului de şedere şi au  sancţionat-o contravenţional cu amendă în valoare de 400 lei.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite