S-au reînfiinţat vechile patrule şcolare în judeţul Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultima din ele a fost înfiinţată zilele trecute la Copşa Mică, dar astfel de patrule funcţionează şi în Sibiu.

CITIŢI ŞI:

Elevi sibieni bruscaţi pentru că n-au ieşit în recreaţie

Sisteme ecologice de producerea apei calde în şcoli şi grădiniţe

Poliţia Rutieră Copşa Mică, la iniţiativa Inspectoratului de Poliţie al judeţului Sibiu, sub partonajul Primăriei oraşului, au iniţiat un proiect de reînfiinţare a vechilor patrule şcolare, la trecerile de pietoni din vecinătatea şcolilor si liceelor din oraş.

Scopul principal al acestei acţiuni este, în primul rând, prevenirea evenimentelor rutiere în zonele şcolilor şi familiarizarea elevilor cu noţiuni de bază în circulaţia pe drumurile publice. Agenţii Poliţiei Rutiere împreună cu un cadru didactic vor acţiona pe raza oraşului, în special pe linia neacordării priorităţii de trecere la autovehicule şi pe linia verificarii cunoştinţelor şi a regulilor de circulaţie pe drumurile naţionale, atât a participanţilor la trafic cât şi a elevilor.

Patrule în toate oraşele

Echipaţi cu veste reflectorizante inscripţionate “Patrula Şcolară” şi cu palete de semnalizare, două eleve ale Şcolii cu Clasele I-VIII Copşa Mică, sub supravegherea Poliţiei Rutiere şi a unui cadru didactic au ajutat zilele trecute, prin oprirea vehicolelor, elevii care traversau şoseaua pe trecerea de pietoni de lângă liceul din localitate.

„Acţiuni de acest gen se desfăşoară şi la Sibiu, Mediaş Cisnădie şi Tâlmaciu, între orele 7.30 – 8.30, în funcţie de orarul unităţilor şcolare. Scopul este şi acela de sensibilizare a conducătorilor auto pentru a preveni accidentele”, spune Bogdan Maxim, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere - Drumuri Naţionale.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro

Pentru ultimele noutăţi de la Sibiu, click pe imaginea de mai jos:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite