Elevi sibieni, bruscaţi pentru că n-au ieşit în recreaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Proşti“, „handicapaţi“ şi „tâmpiţi“. Aşa sunt catalogaţi elevii Şcolii Generale nr.8 din Sibiu, dacă nu ies în recreaţie în curtea şcolii. Mai mulţi părinţi au reclamat directoarea şcolii la Inspectoratului Şcolar.

Aproape 20 de părinţi ai unor elevi de clasa a III-a au reclamat-o pe directoare unităţii şcolare, Lia Florentina Chişu. Ei spun că odraslele lor  nu mai vor să meargă la şcoală din cauza directoarei. „Copilul meu mi-a povestit că directoarea i-a agresat fizic şi verbal, vineri, pentru că nu au ieşit în pauză, în curte. Mi-a spus că directoarea mereu ridică tonul la ei, urlă. Fetiţa mea a fost împinsă atât de tare încât s-a lovit puternic la piept, de clanţa unei uşi“, povesteşte Mihaela Săbădău, mama unei eleve din clasa a III-a.

image


Învăţătoarea, apără elevii
Acuzele sunt întărite de învăţătoarea clasei care spune că şi-a găsit elevii speriaţi. „Copii au fost derutaţi de faptul că în acea pauză, profesorul de sport, cu care aveau oră, le-a spus să meargă să se echipeze şi să îl aştepte în clasă, iar ei nu au mai ieşit în recreaţie. Când le-a spus directoarea ei nu au mai ştiut, probabil, ce să facă. După acest incident, când am intrat în clasă, într-adevăr, elevii erau speriaţi şi nu pot să mint, se plângeau că directoarea i-a certat“, povesteşte Maria Lovin, învăţătoarea clasei a III-a.

De partea cealaltă, directoare susţine că acuzele sunt exagerate. „Nu am vorbit niciodată aşa cu elevii. Dar acea clasă niciodată nu a ascultat decât de învăţătoarea lor. Există un regulament în şcoală, iar asta include ieşirea în curtea şcolii în recreaţie“, spune Florentina Lia Chişu, directoarea Şcolii.



Inspectoratul Şcolar verifică acuzaţiile
Părinţii au depus o plângere la Inspectoratul Şcolar şi cer măsuri împotriva directoarei. „Am discutat cu părinţii şi separat cu directoarea. Sperăm ca situaţia să se aplaneze. Am desemnat un inspector ce are în arondare acea şcoală pentru a vedea exact ce s-a întâmplat“, spune Constantin Gorun, inspectorul şcolar general. Ulterior vor decide dacă se impun sau nu măsuri împotriva directoarei.

image

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite