S-a deschis oficial sezonul de schi la Arena Platoş din Păltiniş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arena Platoş are cinci pârtii funcţionale şi un fun park mai mare
Arena Platoş are cinci pârtii funcţionale şi un fun park mai mare

Sibienii iubitori ai sporturilor de iarnă au de aseară reale motive de bucurie. Cel mai mare complex de schi din judeţ, Arena Platoş din Păltiniş, şi-a deschis larg porţile începând de aseară. La Arena Platoş preţul unui ski-pass pentru o zi este de 55 de lei de luni până vineri şi 65 de lei în weekend. Schiorii pot opta şi pentru cartele cu puncte, la care 10 urcări costă 35 de lei.

CITIŢI ŞI:

Votează Sibiul în competiţia „Oraşul cel mai frumos împodobit de sărbători“, de pe adevarul.ro

Revelion cu trupe mai puţin cunoscute în Piaţa Mare din Centrul Istoric al Sibiului

Prima din totalul de cinci pârtii de schi a primit cu braţele deschise schiorii, asta după ce cu o noapte înainte a nins pentru prima dată mai „sănătos” şi peste munţii Cindrelului.
„Deocamdată am deschis pârtia D, cu o lungime de aproximativ 300 de metri. Acolo s-a aşternut timp de 3 zile un strat gros de zăpadă artificială, la care s-au adăgutat încă 5-6 centimetri de zăpadă naturală”, a explicat Cristina Badiu, reprezentantă a Arenei Platoş.

Organizatorii promit că în weekend va fi deschisă şi pârtia A. „Sâmbătă dăm drumul şi la partia cea mare”, a mai spus Badiu.

Pentru noul sezon, la Arena Platoş s-au schimbat multe. Parcarea a fost reamenajată, acoperită cu pietriş iar acum are aproximativ 400 de locuri de parcare. Apres-schiul e adus din Austria, şi este dublat de un cort ce va funcţiona asemănător cu un restaurant.

Pe lângă faptul că a fost lărgit, Fun-park-ul are acum propria instalaţie de nocturnă şi mult mai multe elemente de dificultate faţă de sezonul precedent. De asemenea, şi programul serilor de nocturnă s-a modificat, în următorul sezon în program fiind introduse trei seri în care instalaţia de nocturnă va funcţiona, miercuri, vineri şi sâmbătă.

Veste bună şi pentru cei care nu schiază sau se dau cu placa dar vor să petreacă o zi la munte, în zăpadă.

Tot în stânga resortului, aproape paralel cu Fun Parkul, noul sezon îi aşteaptă pe sibieni cu o pârtie de săniuţe de aproape 700 de metri lungime.

Schi şi la Gura Râului dau Jina
 În iarna aceasta va funcţiona bineînţeles în continuare şi pârtia amenajată la Gura Râului. Pârtia de tubing lungă de 200 de metri este noutatea iernii pentru locaţia aflată la 15 kilometri de Sibiu, pe DJ 106 E. Aici un abonament pe zi costă 50 de lei iar 10 urcări costă 25 de lei.

Jina, una din cele mai mari comune din Mărginimea Sibiului ar fi trebuit teoretic să aibă un domeniu schiabil doar de anul viitor. "Normal tot proiectul va fi gata la anul, dar avem asigurări că iarna asta de va schia pentru prima dată la noi în comună”, a declarat Iancu Beschiu, primar al comunei aflată la 46 de kilometri de Sibiu, pe DJ 106E. Prin acest proiect va fi amenajată în zonă o pârtie de schi de aproape 700 ce metri.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

Sigla Adevărul
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite