S-a deschis oficial Consulatul Austriei la Sibiu (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inaugurarea a avut loc în Sala Oglinzilor de la FDGR Sibiu
Inaugurarea a avut loc în Sala Oglinzilor de la FDGR Sibiu

Peste 100 de oficialităţi locale şi regionale au participat marţi la festivitatea de inaugurare a Consulalului Austriei în municipiul reşedinţă al judeţului Sibiu.

CITIŢI ŞI:

Se deschide Consulatul Austriei din Sibiu

Sibienii sunt printre cei mai mari devoratorii de muzee şi expoziţii din România

Sibiul este singurul oraş din România cu trei stele în ghidul verde Michelin

Sibiul este de astăzi pe harta oraşelor în care statul austriac are oficial consulate în Europa. La eveniment a participat bineînţeles şi Andreas Huber, Consul Onorific al Austriei la Sibiu, numit în această funcţie în data de 24 mai. Huber are drept de circumscripţie consulară asupra regiunii  judeţelor Sibiu, Braşov, Alba, Mureş, Covasna şi Harghita.

Inaugurarea a avut loc în Sala Oglinzilor de la FDGR Sibiu

Ceremonia de deschidere a fost oficiată de Ambasadorul Republicii Austria la Bucuresti, Michael Schwarzinger în prezenţa mai multor invitaţi de marcă din sânul comunităţii sibiene şi din regiune. “De acum Sibiul este un reper pentru Austria în zona Ardealului. Noi am constatat că acest oraş este o locaţie în care trebuia să fim prezenţi. Sibiul este totodată o locaţie deosebită cu un viitor cu multe aşteptări bune” a spus ambasadorul.


Primarul Iohannis s-a arătat şi el încântat de deschiderea consulatului în oraşul pe care îl conduce. “Între Austria şi România sunt relaţii foarte bune, dar cred că Sibiul are ceva special de oferit în acest context. Îi felicit pe reprezentanţii Austriei că au ales oraşul nostru pentru deschiderea unui consulat”, a punctat primarul Sibiului.

Inaugurarea a avut loc în Sala Oglinzilor de la FDGR Sibiu

Consulul Onorific s-a arătat încântat de atribuţiile primate. “Propunerea m-a luat prins surprindere dar am acceptat-o pentru că vreau să facem lucruri bune în viitor” a spus Andreas Huber.

Inaugurarea a avut loc în Sala Oglinzilor de la FDGR Sibiu

Misiunea diplomatică de la Sibiu, are rolul de a sprijini accesul companiilor austriece în regiune, de asemenea, ajutând la stabilirea contactelor între agenţii economici români şi cei austrieci pentru diversificarea relaţiilor de afaceri, dar şi de a sprijini, la nevoie, cetăţenii austrieci aflaţi la Sibiu sau în regiunea de circumscripţie consulară, în relaţiile cu instituţiile publice şi autoritaţile locale, în vederea rezolvării unor probleme personale.

Înca din anul 2009 au început demersurile pentru înfiinţarea Consulatului Austriei la Sibiu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite