Reprezentanţi ai NASA la Sibiu, la Conferinţa Internaţională de Meteori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Societatea Astronomică Română de Meteori (SARM) va organiza, la Sibiu, în perioada 15-18 septembrie, ediţia a 30-a a Conferinţei Internaţionale de Meteori – IMC 2011, eveniment anual al Organizaţiei Internaţionale de Meteori (IMO).

CITIŢI ŞI:

Mai multe picturi de la Muzeul din Gdansk vor fi expuse la Sibiu

La congres vor participa astronomi amatori şi profesionişti din toată lumea, agenţii spaţiale şi centre de cercetare, observatoare astronomice şi universităţi. În acelaşi timp, se vor organiza şi acţiuni destinate publicului.
Vor fi prezenţi reprezentanţi ale unor instituţii internaţionale de profil: IMO, Uniunea Astronomică Internaţională, NASA, Agenţia Spaţială Europeană, Observatorul European de Sud, Astronomi Fără Frontiere, Observatorul Astronomic Naţional al Japoniei, Observatorul din Paris, Institutul de Mecanică Cerească şi Calcul de Efemeride Paris sau Academia de Ştiinţă şi Tehnologie din Nepal.

Tematica conferinţei include analiza rezultatelor observaţionale asupra curenţilor de meteori (vizual, fotografic, video şi radio), dinamica fluxului curenţilor de meteoroizi în spaţiu, influenţa curenţilor de meteori asupra zborurilor spaţiale, asteroizi şi comete ca surse de generare a curenţilor de meteori, cratere de impact pe Terra, software şi reducere de date. Vor fi susţinute şi o sesiune de postere şi una de prezentări video.

În deschiderea conferinţei, pe 14 şi 15 septembrie, vor avea loc două workshop-uri specializate, unul de observaţii radio şi altul de determinări de orbite: Radio Meteor Workshop şi Meteor Orbit Workshop.

În programul conferinţei figurează şi un show de astropoezie, astrofolk şi teatru astropoetic, un concert de muzica spaţială susţinut de grupul Betelgeuze din Belarus, o expoziţie de astrofotografie, o sesiune publică de observaţii astronomice prin telescop şi o excursie pe Transfăgărăşan la Bâlea Lac.
Publicul va avea acces gratuit la Expozitţia de astrofotografie ce va fi deschisă în Sala de expoziţie a Bibliotecii ASTRA (parter), pe 15 septembrie.
De asemenea, în perioada 14-17 septembrie, între orele 20-22, în Piaţa Mare din Sibiu va fi amplasat un telescop pentru observaţii astronomice.
International Meteor Conference (IMC) este evenimentul mondial al anului în domeniul astronomiei de meteori. Acesta se organizează în fiecare an în altă ţară, conform hotărârii Consiliului de Conducere al IMO care analizează candidaturile depuse.
Prima conferinţă a fost organizată în anul 1979, în Germania (conferinţa nu s-a ţinut în anii 1981, 1984 şi 1987), iar ultima în anul 2010, în Irlanda de Nord.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite