Mai multe picturi de la Muzeul din Gdansk vor fi expuse la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările fac parte dintr-o expoziţie realizată de reprezentanţii Muzeului Naţional Brukenthal din Sibiu, în colaborare cu muzeografii Muzeului Naţional din Gdansk, Polonia, în cadrul unui proiect finanţat de Institutul Polonez din Bucureşti. 

CITIŢI ŞI:  

Sibiul găzduieşte pentru prima dată Conferinţa CIDOC

O angajată de la Muzeul Brukenthal s-a sinucis aruncându-se de la etajul 9

Expoziţia se numeşte „Nec Temere, Nec Timide: Capodopere de pictură din Gdansk în colecţiile Muzeului Naţional din Gdansk” şi va fi vernisată marţi, 13 septembrie, de la ora 19, în Sala Multimedia a Casei Albastre din Piaţa Mare. 

Tablourile vor putea fi vizitate până pe 22 ianuarie 2012. 

„Colecţia de pictură originară din Gdańsk include opere de la începutul secolului al XV-lea până în secolul al XX-lea, oferind o perspectivă inedită asupra creaţiei celor mai importanţi artişti şi tendinţe în arta locală. Colecţia include tablouri ale unor artişti asociaţi cu oraşul Gdańsk şi ale unor maeştri străini, lucrări comandate de autorităţile oraşului, de reprezentanţi ai nobilimii şi ai straturilor inferioare ale burgheziei. Tablourile prezentate provin, în mare parte, din colecţiile antebelice ale Stadmuseum (Muzeul Municipal), înfiinţat în anul 1872”, transmit reprezentanţii muzeului. 

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite