Reparaţii la pista aeroportului din Sibiu, abia la vară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Terenul prea argilos a fost cauza principală a alunecărilor de la aeroport
Terenul prea argilos a fost cauza principală a alunecărilor de la aeroport

Consiliul Judeţean estimează că lucrările vor fi demarate cel mai devreme prin luna iulie. Lipsa sistemului de aterizare al avioanelor pe timp de ceaţă şi ninsoare a făcut ca ieri toate cursele să fie anulate de la Sibiu.

CITIŢI ŞI:

Consililul Judeţean angajează altă firmă să repare pista aeroportului Sibiu

Proiectantul şi executantul, ţapi ispăşitori pentru alunecările de teren de la Aeroport

Sibienii nu vor vedea excavatoare, utilaje şi oameni la muncă în zona alunecărilor de teren avute loc la aeroportul din Sibiu, în august 2010, decât cel mai devreme în vara acestui an. După ce executantul lucrărilor iniţiale de modernizare a pistei a anunţat că nu îşi asumă nicio responsabilitate, Consiliul Judeţean a decis că va fi contractată o altă firmă care să facă reparaţiile la aeroport.

Zis şi făcut, numai că pentru început CJ-ul trebuie să ştie exact ce reparaţii trebuie efectuate şi cât vor costa acestea. Chiar dacă are garanţia de 1 milion de euro, reţinută de la executant, Consiliul Judeţean va face un studiu de fezabilitate în urma căruia să se determine exact următorii paşi. Şi în acest caz trebuie desemnată o firmă care să facă acest studiu. CJ-ul însă abia acum lucrează la caietul de sarcini. „O să facem licitaţia undeva pe la finele lunii viitoare cel mai probabil. Nu ştiu exact cât vor dura procedurile de desemnare a câştigătorului. Este obligatoriu să facem acest studiu” a explicat Martin Bottesch, preşedintele al CJ Sibiu.

Procedurile întârzie lucrările
Şeful de la Consiliul Judeţean a avansat şi un termen la care ar putea să înceapă efectiv lucrările în zona în care pământul a „fugit” de sub pista de decolare – aterizare a avioanelor pe aeroportul Internaţional Sibiu.

„După ce primim studiul de fezabilitate şi de estimare a costurilor lucrărilor, va fi efectuată o altă licitaţie, de data aceasta pentru desemnarea firmei care să şi facă reparaţiile necesare. Cel mai probabil la vară o să se înceapă lucrările. Important este însă şi faptul că alunecările nu au mai avansat şi zona s-a stabilizat ca să spun aşa” a mai spus Martin Bottesch.

În altă ordine de idei, dacă executantul lucrărilor de modernizare, firma Max Boegl nu şi-a asumat nicio responsabilitate, cei care au făcut proiectarea modernizării şi extinderii aeroportului, respectiv firmele Iptana şi Obermeyer, au fost chemaţi la conciliere la Consiliul Judeţean. „Au fost de acord să avem o discuţie directă. La începutul lui februarie cel mai probabil o să discutăm cu dânşii şi apoi vom anunţa şi la ce concluzie s-a ajuns” mai spune preşedintele CJ Sibiu.
AFLĂ DE CE NU S-A PUS ÎN FUNCŢIUNE SISTEMUL DE DIRIJARE AL AVIOANELOR PE TIMP CEAŢĂ, AZI ÎN

image

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro

Pentru ultimele noutăţi de la Sibiu, click pe imaginea de mai jos:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite