Regal folcloric, la Festivalul „Vară, vară, primăvară“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de concurenţi din ţară şi din Republica Moldova se vor întrece, în următoarele trei zile, în cadrul Festivalului „Vară, vară, primăvară“. Competiţia, care va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor,va fi completată de recitaluri susţinute de artişti consacraţi ai folclorului românesc

CITIŢI ŞI

Particianţi din 70 de ţări,la Festivalul Internaţional de Teatru,de la Sibiu

Festival de Cartea Recordurilor weekendul viitor la Sibiu

Ajuns la cea de-a XV-a ediţie, Festivalul-Concurs Naţional al Tinerilor Interpreţi de Muzică Populară va aduce la Sibiu peste 30 de soliştilor vocali  de muzică populară, care vor încerca să îşi reprezinte cât mai bine zonele din care provin. Mâine este programată preselecţia, urmând ca cei mai valoroşi concurenţi să intre în competiţia finală, începând de joi. Prestaţia acestora va fi atent evaluată de personalităţi ale folclorului românesc, juriul urmând să stabilească cine merită să câştige marele premiu.

„Manifestarea îşi propune valorificarea tezaurului folcloric din România, afirmarea şi promovarea valorilor autentice, introducerea în circuitul naţional de noi interpreţi talentaţi, cât şi prezentarea celor mai frumoase costume din diferitele vetre etnofolclorice ale ţării“, spune Silvia Macrea, organizator.

Ca de fiecare dată, concursul va fi completat de recitalui ale celor mai valoroşi solişti de muzică populară, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor urmând să urce, printre alţii, Nelu Albu, Robert Târnăveanu, Mariana Anghel sau Nineta Popa.

„Gala festivalului, care va avea loc vineri seara, se doreşte a fi un regal folcloric, la care vor participa laureaţii ediţiilor precedente ale festivalului, precum şi solişti de renume ai folclorului românesc“, completează Silvia Macrea.Festivalul începe, în fiecare seară, la ora 18.00, iar intrarea se face pe bază de invitaţii, care se pot procura de pe strada Şcoala de Înot, nr. 18, între orele 10.00 şi 15.00

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro

Pentru ultimele noutăţi de la Sibiu, click pe imaginea de mai jos:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite