Război declarat împotriva etnobotanicelor la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectul de Sibiu a semnat ieri un ordin prin care mai multe instituţii sibiene îşi unesc forţele pentru a opri magazinele de vise. În baza unui plan întocmit împreună cu Poliţia Sibiu autorităţile vor acţiona începând cu zilele următoare în tot judeţul.

CITEŞTE ŞI:

Cannabis vândut la magazinele de vise din Sibiu

„Chiar astăzi voi semna ordinul prin care la nivelul judeţului Sibiu ia naştere o comisie ce va lupta împotriva magazinelor care comercializează plante etnobotanice”, a declarat prefectul de Sibiu, Horaţiu Răcuciu, cu ocazia şedinţei Colegiului Prefectural de ieri. Din comisie vor face parte mai multe instituţii sibiene, pornind de la poliţiştii şi inspectorii economici care vor controla magazinele de vise, până la Inspectoratul Şcolar care duce începând de săptămâna viitoare în şcolile şi liceele sibiene o campanie de informare în rândul elevilor. „Intenţionăm să implicăm în această campanie cât mai multe instituţii, cât şi mass media, astfel încât comercializarea acestor produse în judeţul nostru să fie oprită”, a mai declarat prefectul de Sibiu. Acţiunea comună a instituţiilor sibiene vine şi după ce duminica trecută premierul Emil Boc a organizat o videoconferinţă prin care a solicitat tuturor prefecţilor din ţară să înceapă imediat astfel de campanii.

Mediaşul le-a interzis

Nu doar Sibiul ia măsuri împotriva plantelor halucinogene. La sfârşitul anului trecut Consiliul Local Mediaş a interzis oficial comercializarea etnobotanicelor în oraşul de pe malul Târnavei. Conform hotărâri CL în Mediaş „este interzisă comercializarea, deţinerea şi distribuţia plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante, halucinogene, euforice şi psihotropice, care aduc atingere sau pun în pericol viaţa populaţiei”. Medieşenii care vor fi depistaţi că nu respectă prevederea municipalităţii riscă amenzi usturătoare, cuprinse între 1500 şi 2500 de lei.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro

Pentru ultimele noutăţi de la Sibiu, click pe imaginea de mai jos:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite