Cannabis vândut la magazinele de vise din Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă
Foto Arhivă

Mai multe seminţe şi prafuri suspecte au fost ridicate de poliţiştii de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Antidrog (SCCOA) Sibiu, din magazinele de etnobotanice, iar activitatea unui weed shop va fi suspendată de comisarii de la Protecţia Consumatorului.

Oamenii legii spun că fac aceste controale cel puţin o dată pe lună şi de fiecare dată descoperă probleme. Până în prezent au fost întocmit trei dosare penale. „Ceea ce am ridicat în urma ultimului control a fost trimis la expertiză şi aşteptăm rezultatele“, spune Sebastian Veştemeanu, şeful SCCOA Sibiu. Motivul pentru care au fost ridicate seminţele, spun oamenii legii, este faptul că par a fi de cannabis, iar prafurile ar conţine substanţe interzise.


 „Am descoperit o serie de abateri legate de etichetare: lipsa traducerii pe elementele de identificare, lipsa elementelor de identificare şi multe altele. În cazul unei unităţi, care funcţiona cu autorizaţia expirată, vom cere suspendarea pe o perioadă cuprinsă între 6 şi 12 luni“, spune Ioan Băra, directorul Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului Sibiu.  Cu toate acestea, două magazine de etnobotanice au primit amenzi în valoare de 5.000 de lei, fiecare.


Şase puncte de vânzare
În acest moment, în judeţul Sibiu mai funcţionează şase magazine de vise, dintre care cinci sunt în Sibiu. Deşi, în alte oraşe, primăriile au decis închiderea acestor magazine care funcţionează în apropierea unităţilor şcolare, la Sibiu nu s-a luat o astfel de decizie. Asta şi pentru că, în localităţile în care edilii au decis încetarea activităţii, patronii au intentat procese, în urma cărora au avut câştig de cauză.

Pentru ultimele noutăţi de la Sibiu, click pe imaginea de mai jos:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite