Raluca Turcan: revizuirea Constituţiei trebuie tratată cu responsabilitate de toţi politicienii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raluca Turcan
Raluca Turcan

Proiectul de revizuire a Constituţiei înaintat de preşedintele României Consiliului Legislativ reprezintă prima iniţiativă coerentă şi serioasă de modificare a Legii fundamentale care a fost adusă în dezbatere în acest an.

CITEŞTE ŞI:

Raluca Turcan - Nivelul de trai al românilor va creşte de la sfârşitul anului

Deşi Revizuirea Constituţiei a fost recunoscută ca necesară întrucât s-a dovedit, în mai multe rânduri, că actuala Lege fundamentală are carenţe serioase, ea a rămas până acum în stadiul de intenţie. A fost înfiinţată chiar şi o Comisie Parlamentară cu acest scop, care însă n-a funcţionat nicio zi.

Prin proiectul lansat de Preşedinte, revizuirea Constituţiei intră în linie dreaptă şi ideal ar fi ca procesul de modificare a Legii fundamentale să se încheie în mandatul 2008-2012.

Proiectul înaintat de şeful statului, pe lângă faptul că îşi propune reglementarea eficientă a raporturilor intre instituţiile statului (Parlament, Guvern şi Preşedinţie), vizează îmbunătăţirea Legii fundamentale pornind de la ceea ce au votat românii la referendumul pentru Parlamentul unicameral si reducerea numarului de parlamentari.

În ciuda obiecţiilor reprezentanţilor USL faţă de viziunea Preşedintelui, eu cred că normal şi corect ar fi să existe un dialog între Putere şi Opoziţie, astfel încât din dezbatere să rezulte o Constituţie pentru o Românie a viitorului şi nu o Românie a trecutului. E nevoie de maximă responsabilitate din partea partidelor parlamentare, care trebuie să găsească terenul comun pentru acţiune într-o chestiune cu adevărat de interes naţional.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite