Radu Gheorghe: Doar trei oraşe din ţară nu le-am vizitat (PORTRET)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Visul lui din copilărie era să călătorească mult. Şi nu a fost deloc greu să şi-l îndeplinească. De ani de zile umblă în turnee cu trupa Riff şi se mândreşte că a văzut aproape toată ţara. Sunt doar câteva oraşe pe care nu le-a vizitat din România, dar speră ca, în curând, să ajungă şi acolo.


Citiţi şi:

Audrius Prakuraitis, lituanianul din baschetul sibian: „În Sibiu toată lumea este alături de CSU”

Radu se declară un împătimit al călătoriilor. Iubeşte muntele, dar preferă să viziteze aşezări populate, zone cu o arhitectură splendidă,oraşe cu istorie. Se mândreşte că visul său, pe care de mic copil îl avea, a reuşot să şi-a îndeplinească. A călătorit în multe oraşe ale ţării şi a reuşit să vadă cam toate care s-ar fi putut vedea din ţară. "Nu am ajuns la Zimnicea şi la Calafat. Dar sper să ajung şi acolo.", povesteşte Radu Gheorghe.

Spune că cea mai frumoasă perioadă din viaţa lui a fost atunci când a fost în turnee alături de trupa Riff. „ Publicul iubea pe atunci foarte de mult muzica românească, poate şi pentru că era de bună calitate, nu ca acum.“, povesteşte amuzat Radu Gheorghe. De ceva ani, nici industria muzicală nu mai merge aşa cum mergea odată. Zilele acestea a vândut bilete pentru concertul Pheonix. Nu e singura trupă pentru care a vândut bilete. "E tot un fel de impresariat. Am vândut bilete şi la Scorpions şi la multe aşlte trupe. Oricum sibienii încă mai simt gustul concertelor.

Sibiu a dovedit că are public pentru astfel de evenimente, de când a fost capitală culturală europeană", spune Radu. E patriot convins şi e fericit când vede cum publicul se înghesuie la concertele trupelor autohtone. "Nu e vorba doar de Pheonix, dar în general. Concertele trupelor româneşti sunt extrem de aşteptate iar publicul care vine la concertele lor este foarte numeros. Dar dacă vorbim de Pheonix e de înţeles că oamenii vin şi cumpără bilete. Nu se uită cât costă pentru că ştiu că vor avea parte de o filă de istorie. Pheonix este o legendă, iar muzica lor se ascultă şi acum, toate generaţiile ascultă muzica legendarilor", povesteşte Radu Gheorghe.


Întrebări şi răspunsuri:
Ce oraşe v-au impresionat cel mai mult, din care aţi văzut în România?

Mi-a plăcut Clujul,Iaşiul, Timişoara, dar şi Sibiul. În general îmi place oraşele cu istorie, cu clădiri istorice. Nu mai vorbesc de Sighişoara. M-a fermecat pur şi simplu.

Ce părere aveţi despre cei care ascultă manele?
Nu aş putea să îi caracterizez. Nu îmi place muzica aceasta, eu ascult muzică bună. Din păcate, dacă turcii nu au reuşit să ne cucerească, au reuşit manelele.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite