Radu Gabrea aduce „Mănuşile Roşii“ la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filmul va fi prezentat mâine seară, în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania. La proiecţia de gală, care va avea loc în Piaţa Mică, începând cu ora 22.00, va participa şi echipa care a realizat filmul

CITIŢI ŞI

Serj Tankian concertează la Sibiu în 14 august

Audienţă record la Sibiu pentru „Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu”

După succesul înregistrat în primele zile cu „Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu“ sau „Eu când vreau să fluier, fluier“, Festivalul Internaţional de Film Transilvania continuă în acest sfârşit de săptămână, cu alte proiecţii de excepţie. În această seară, la Centrul Cultural Habitus, cinefilii pot urmări, de la ora 18.00, filmul „Aplauze“, iar de la 20.00, „Păpuşa gonflabilă“. Proiecţiile continuă şi la Teatrul de Vară, acolo unde va rula „Zaza“ de la ora 22.00, sau Piaţa Mică, unde va fi prezentat filmul „Cu fanfara în vizită“.

Punctul culminant al  celei de-a patra ediţii de la Sibiu a Festivalului va avea loc însă mâine seară, când este programată proiecţia filmului „Mănuşile Roşii“, în regia lui Radu Gabrea. Filmul va fi prezentat de la ora 22, în Piaţa Mică, în prezenţa echipei care a realizat filmul. „Mânuşile Roşii” este un film strâns legat de Sibiu, dat fiind faptul că o parte din filmări au fost realizate chiar în oraş. „ Radu Gabrea şi-a dorit mult să facă premiera filmului aici, în Sibiu. La Cluj a avut loc doar o proiecţie informală”, spune Mihai Chirilov, directorul artistic al TIFF-ului.

Un film controversat
„Mănuşile Roşii“ este a doua producţie a regizorului, bazată pe un roman scris de Eginald Schlattner, după „Cocoşul decapitat“, lansat în urmă cu doi ani. Filmul prezintă ancheta la care a fost supus un deţinut politic sas, prin mijloace de tortură fizică şi psihică. Acţiunea se petrece între anii 1957 şi 1958, în România comunistă. Rolul principal este jucat de Alexandru Mihăescu, iar Andi Vasluianu, Udo Schenk, Marcel Iureş, Mircea Rusu, Dan Aştilean, Ion Grosu, Ioana Iacob completează distribuţia filmului.

TIFF-ul sibian se încheie duminică seară, cu proiecţia filmului de animaţie „Fantasticul domn Fox”, în regia lui Wes Anderson. Filmul, care a fost nominalizat la Oscar, va fi prezentat în premieră în România şi este caracterizat de către organizatorii festivslului drept „un film bun, un film eveniment, ce nu treuie ratat“.

Programul următoarelor două zile
SÂMBĂTĂ

Centrul Cultural Habitus
16.00:  Navigatori în Cosmos
18.00: Miss Kicki
20.00: Infidelitate
Teatrul de Vară
22.00: Ellie Parker
Piaţa Mică
22.00: Mânuşile Roşii

DUMINICĂ
Centrul Cultural Habitus

16.00: 15
18.00: În ziua de Crăciun
20.00: Imaculata concepţie a peştişorului albastru
Teatrul de Vară
22.00: Fiii Cubei
Piaţa Mică
22.00: Fantasticul domn Fox

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite