Protest al părinţilor copiilor de la Grădiniţa 5, împotriva camerelor mortuare din CT 19

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul de schimbare a destinaţiei centralei de pe Siretului are şanse minime. Zeci de părinţi ai copiilor care merg la grădiniţa nr.  5 au depus un memoriu la Primărie, împotriva amenajării de magazin de servicii funebre.

CITIŢI ŞI:

Scandal din cauza transformării unei centrale termice în unitate de servicii funerare (VIDEO)

Market şi servicii funerare în CT 11 de pe Siretului

Ghid „practic”: Cum se pot pierde 650.000 de lei


Intenţiile de amenajare a unui magazin de servicii funerare şi a mai multor camere mortuare în fosta centrală termică numărul 19, de pe strada Siretului, i-au pus pe jar pe toţi cei care au copiii la Grădiniţa Numărul 5, una dintre cele mai mari din cartier.

Aproape 100 de părinţi au făcut front comun şi au depus un memoriu la Primăria Sibiu, prin care îşi exprimă dezacordul legat de acest proiect. Grădiniţa funcţionează la aproximativ 50 de metri de centrala unde ar trebui amenajate un şase camere mortuare. Primăria a confirmat că a primit sesizări atât din partea locatarilor care locuiesc în blocurile din apropierea centralei termice, cât şi din partea părinţilor care au copiii la grădiniţa din zonă.

La Primărie a ajuns un prim memoriu, încă din ianuarie, din partea unor cetăţeni care locuiesc în apropierea zonei pe care se doreşte ridicarea construcţiei. Oamenii şi-au exprimat nemulţumirea faţă de acest proiect. Au urmat şi alte adrese, printre care şi cea a părinţilor care au copii la grădiniţa din zonă.

„Nici să nu aud de aşa ceva. Eu îmi duc fiica să joace în spaţiul de joacă de lângă centrală. Cum să se joace ea lângă oameni morţi?“, se întreabă Ana Maria Năstase, o tânără care are fetiţa la grădiniţă.

„Vă daţi seama că m-am opus din prima clipă. Cum să stea copiii la câţiva zeci de metri de camerele mortuare? Toţi părinţii ne opunem la acest proiect“, a spus şi Bianca Cruciat, în timp ce îşi ducea copilul la grădiniţă. Iniţiatorul proiectului a explicat că el doreşte să amenajeze întreaga zonă de la centrală şi din vecinătatea acesteia. „Eu vroiam să fac ceva frumos şi să nu mai fie acea ruină de centrală“ a transmis Ioan Hurdubelea.

Primăria e fermă pe poziţie
Municipalitatea a trimis o adresă iniţiatorului proiectului, prin care l-a înştiinţat că pentru validarea consultării publice, acesta are nevoie de acordul unanim al tuturor vecinilior.

„Înştiinţarea a fost trimisă imediat ce am primit aceste sesizări. Menţionăm că documentaţia se află, în prezent, în analiza Comisiei Tehnice de Urbanism, consultarea publică fiind o etapă a acestei proceduri“, spune Mirela Gligore de la Biroul de Presă.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite