Proiect derulat de primărie împotriva violenţei în şcoli la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiectul pilot s-a desfăşurat deja pentru 12 clase de la Samuel von Brukenthal
Proiectul pilot s-a desfăşurat deja pentru 12 clase de la Samuel von Brukenthal

Serviciul Public de Poliţie Comunitară este iniţiatorul proiectului care doreşte să-i conştientizeze pe elevii sibieni din clasele V-VIII cu privire la riscurile care pot apărea în jurul şcolilor unde învaţă, precum şi modalităţile de a se feri de aceste riscuri.

CITIŢI ŞI:

Poliţia comunitară sibiană trimite elevii în Japonia

Proiectul pune accent pe comunicarea dintre elevi şi reprezentanţii autorităţilor, în special poliţiştii comunitari.

Un reprezentant al Poliţiei Comunitare însoţit de un agent comunitar în uniformă prezintă în cadrul proiectului mai multe teme de discuţie referitoare la pericolele care pot apărea şi cum să procedeze în cazul în care sunt agresaţi, le sunt cerute bunuri, taxă de protecţie şi alte asemenea.

„Proiectul pilot s-a desfăşurat deja pentru 12 clase ale Colegiul Naţional Samuel von Brukenthal pentru că această unitate a solicitat desfăşurarea unei astfel de acţiuni. Acesta se va derula şi în alte unităţi care vor dori să prezinte elevilor această platformă de prezentare interactivă, pentru a contribui la integritatea şi siguranţa elevilor”, a explicat primarul Klaus Iohannis.

Proiectul „Spuneţi stop violenţei” a debutat odată cu noul an şcolar şi se desfăşoară cu acordul Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite