Procesul prim-procurorului Apostu, strămutat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prim-procurorul Florin Apostu este cercetat pentru luare de mită
Prim-procurorul Florin Apostu este cercetat pentru luare de mită

Înalta Curte a decis, la cererea DNA, să mute dosarul de la Curtea de Apel Alba. Decizia a fost luată, seara trecută, iar judecătorii au ales Curtea de Apel Constanţa.

CITIŢI ŞI:

Iohannis despre dosarul prim procurorului Florin Apostu: ”Aceste probleme afectează grav imaginea Sibiului”

VIDEO - Prim procurorul Florin Apostu şi ofiţerul SRI Tiberiu Popescu arestaţi azi noapte la Sibiu

Prim-procurorul sibian arestat aseară: "Groaznic!"


Procurorii DNA Alba au cerut Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie strămutarea procesului în care procurorul Florin Apostu şi ofiţerul SRI Tiberiu Popescu sunt judecaţi pentru mai multe fapte de corupţie, la altă instanţă decât Curtea de Apel Alba Iulia.


Întâmplător sau nu, instanţa de la Alba Iulia este şi cea care, în primă fază, respectiv în 22 octombrie, a decis că ambii inculpaţi doi pot fi cercetaţi în stare de libertate. Singura interdicţie pe care o primiseră cei doi, atunci, era de a părăsi ţara. Cu toate acestea, procurorii DNA, care i-au anchetat pe cei doi, au făcut recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iar judecătorii de aici le-au dat celor doi mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile. Mandatul a fost imediat pus în aplicare, iar pe 27 octombrie cei doi au fost încarceraţi.


Seara trecută, tot judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis ca procesul să fie pus pe rolul Curţii de Apel Constanţa. „Cererea de strămutare a fost făcută de procurorii DNA, care au considerat că, ţinând cont că era un proces în care sunt judecaţi colegi de-ai lor, cred că e mai bine aşa. Pentru o mai corectă înfăptuire a actului de justiţie, cred că decizia de strămutare la Constaţa este foarte bună“, spune Viorel Jidveianu, avocatul ofiţerului SRI, Tiberiu Popescu.


Acuzaţii grele
Conform procurorilor DNA, Florin Apostu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, este cercetat pentru opt infracţiuni de luare de mită, două infracţiuni de trafic de influenţă, instigare la infracţiunea de fals intelectual, două infracţiuni de reţinere sau distrugere de înscrisuri şi favorizarea infractorului.
Tiberiu Popescu, ofiţer în cadrul Serviciului Român de Informaţii – Direcţia Judeţeană de Informaţii Sibiu, este şi el acuzat de trei infracţiuni de dare de mită, complicitate la infracţiunea de reţinere sau distrugere de înscrisuri şi complicitate la infracţiunea de favorizare a infractorului.
În acelaşi dosar a fost audiat şi omul de afaceri Ilie Carabulea, bănuit de anchetatori că i-ar fi dat lui Apostu, drept mită, o maşină.


Dosare „cu greutate“, trimise la Înalta Curte
Judecătorul Leontin Coraş, de la Curtea de Apel Alba, a trimis la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, de curând, un alt dosar greu, pe motiv că s-a încercat „influenţarea actului de justiţie“. Este vorba despre un dosar în care sunt cercetaţi, printre alţii, Doina Scutea, decanul Baroului Alba şi Anghel Ştefan Bogin, fost director al Direcţiei Finanţelor Publice Alba.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite