Primul centru de permanenţă se deschide în septembrie în Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrul va funcţiona în fostul dispensar de lângă complexul comercial Cedonia, şi va fi deservit de 11 medici şi 9 asistenţi medicali. Medicii vor face gărzi în fiecare zi de la 8 seara la 8 dimineaţa, iar în zilele de sâmbătă şi duminică asistenţa medicală va fi asigurată non-stop.

Citiţi şi:

Taberele şcolare,verificate de inspectorii sanitari

Analize gratuite pentru sibienii muşcaţi de căpuşe

Primul centru de permanenţă din municipiul Sibiu va fi deschis oficial începând cu 1 septembrie. Acesta va funcţiona în fostul dispensar de lângă complexul comercial Cedonia, în cadrul lui urmând să-şi desfăşoare activitatea 11 medici şi 9 asistenţi medicali. „Centrul va funcţiona în regim de gardă zilnic între orele 20:00 şi 8:00, iar sâmbătă şi duminică 24 de ore din 24”, explică medicul Adela Morar, director executiv adjunct al Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică.

Pe fiecare gardă vor lucra un medic şi un asistent medical, care vor fi plătiţi de către Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. Conform legislaţiei în vigoare, medicii de familie vor primi 12,8 lei pe oră iar asistenţii medicali vor fi plătiţi în funcţie de salariul de încadrare, dar nu cu mai puţin de 8 lei pe oră. În plus, pentru ca permanenţa va fi asigurată în cabinetele medicilor de familie, fiecare dintre cei care fac gărzi va mai primi jumătate din tariful fiecărei orei de gardă pentru cheltuieli administrative. Centrul va fi coordonat de către medicul Rodica Fărcăşanu, care este şi vicepreşedinte al Asocviaţiei Medicilor de Familie din judeţul Sibiu.

Urmează alte patru centre

La Centrul de Permanenţă poate merge oricine, indiferent dacă este sau nu din Sibiu şi indiferent dacă este sau nu asigurat. Noul centrul este cel de-al treilea de acest tip deschis la nivelul judeţului, după cele din Agnita şi Sălişte, care funcţionează din anul 2008. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică spun că se mai intenţionează deschiderea încă unuia în municipiul Sibiu, undeva aproape de zona centrală, în acest moment existând discuţii pentru un spaţiu în incinta unei policlinici private, pe strada Gimnasticii.

De asemenea, există discuţii avansate pentru un centru în municipiul Mediaş, fiind deja identificat un spaţiu în incinta Spitalului Municipal, lângă Compartimentul de Primiri Urgenţe. Intenţii de a înfiinţa astfel de centre sunt şi la Tălmaciu şi Avrig. În prima localitate, foarte probabil acesta va funcţiona în cabinetele medicale de familie iar la Avrig, primăria are un spaţiu unde centrul să poată fi amenajat.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite