Primarii din judeţul Sibiu, speriaţi de primirea spitalelor în subordine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anunţul făcut zilele trecute de Executiv, cum că spitalele trec în administrarea primăriilor a înnegrit norii deasupra capetelor edililor şefi din mai tot judeţul unde există instituţii sanitare de acest gen. Primarii din Sălişte, Cisnădie, Dumbrăveni şi chiar şi Sibiu se tem că nu vor primii finanţare pentru ele.

CITIŢI ŞI

Mediaşul devine cel mai ecologic oraş din Transilvania în următoarele zile

Canale HD pentru abonații la cablu ai RCS & RDS

Prezenţi la întrunirea Asociaţiei Oraşelor din România, primarii din Cisnădie, Sălişte sau Dumbrăveni, completaţi de ceilalţi prezenţi, spun că, dacă spitalele trec în subordinea primăriei cu datorii cu tot, primăriile lor vor intra în faliment. „Un oraş mic, cum este Dumbrăveniul, nu poate să susţină finanţarea şi în nici un caz să preia un spital care are datorii” a spus şi Irimie Georgeta, primar în Dumbrăveni.

Edilul din Sălişte spune că nimeni nu e împotriva administrării directe de către autorităţile locale a spitalelor, doar că multe dintre ele au datorii care ar sufoca bugetele locale. ”Să nu creadă lumea că nu vrem să luăm sub aripa primăriilor spitalele. Le vrem, dar nu aşa cum ar vrea statul. Să ni se spună clar cum va fi rezolvată finanţarea acestor spitale, pentru că noi, cei din oraşele mici, nu le vom putea finanţa. Cine va plăti datoriile acumulate de spitale până la ora actuală? Noi nu le luăm cu o astfel de povară” a punctat primarul Teodor Banciu. „ E moarte lentă pentru primărie, dacă se dau spitalele cu datorie” a spus şi Johann Krech, primarul din Cisnădie.

Managerul Spitalului Clinic Judeţean Sibiu, cel mai mare ca şi capacitate din oraş, cu 438 medici şi aproximativ 1226 de paturi, aşteaptă normele de aplicare ale ordonanţei privind trecerea în subordinea administraţiei locale a spitalului. „Există doar câteva restanţe la plata unor produse şi servicii care vor putea fi achitate dacă instituţia va primi sumele ce i se cuvin în urma serviciilor medicale prestate“, spune medicul Gabriel Budescu.
Nici Klauss Iohaniis nu este foarte încântat de această soluţie. „Eu sper să nu mai luăm încă un spital în administrare pe lângă cel de Pediatrie pe care îl avem deja”, a spus acesta.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite