Primăria revoluţionează traficul auto în centru Sibiului. Vezi ce schimbări majore se fac!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea vrea să instaureze regim de trafic pe străzi cu sens unic în zona centrală şi să amenajeze un giratoriu în Piaţa Unirii, vizavi de Cazarma 90.

CITIŢI ŞI:

Lucrările de reabilitare pe strada Nouă s-au încheiat. Investiţia este de peste 700.000 de lei

VIDEO Magazinul Trident din Sibiu, închis de administratorul judiciar FOTO

VIDEO Cum arată investiţia de 35 de milioane de euro a celor de la Continental în Sibiu GALERIE FOTO

Şoferii care erau obişnuiţi să traverseze Sibiul de la un capăt la celălalt aproape în linie dreaptă, vor avea parte de o serie de surprize în următoarele luni şi mai ales în prima jumătate a anului viitor. Municipalitatea a lansat un proiect de dezbatere publică prin care doreşte să reconfigureze capital raficul în zona străzilor Andrei Şaguna - Bulevardul Victoriei, toate din zona centrală a oraşului.

“Este vorba de o schimbare importantă a întregului sistem de circulaţie. Dat fiind faptul că străzile Andrei Şaguna, Bulevardul Victoriei, Banatului şi Dealului sunt zona foarte aglomerate, pe acestea funcţionând numeroase instituţii şi sedii de firme, am conceput un plan pentru fluidizarea traficului, prin crearea unei bucle cu sensuri unice” a declarat primarul Klaus Iohannis.

Şaguna, Banatului, Dealului şi Victoriei, cu sens unic

Planul prevede circulaţia în sistem de sens unic pe Şaguna, acolo unde funcţionează si prefectura Sibiu, respectiv pe trei benzi, cu locuri de parcare şi pistă de biciclete pe o parte a acesteia. La intersecţia cu strada Bastionului si respectiv Banatului se va crea câte o insulă care să dirijeze traficul. Din faţa Hotelului Continental Forum se va ieşi obligatoriu la dreapta, pe strada Andrei Şaguna.

Pe strada Banatului se va circula dinspre strada Dealului spre Bulevardul Victoriei, iar pe strada Dealului se va circula dinspre strada Andrei Şaguna spre strada Banatului. Pe ambele străzi vor fi create locuri de parcare şi piste de biciclete. Una din cele mai importante modificări este legată de Bulevardul Victoriei, arteră care va deveni şi ea una cu sens unic. „Pe tronsonul dintre strada Banatului şi strada Andrei Şaguna se va circula în sistem de sens unic, dinspre Banatului spre Andrei Şaguna”, a mai explicat primarul Sibiului.

Giratorii noi

Toate aceste modificări trebuie considerate împreună cu crearea unui sens giratoriu în Piaţa Unirii şi a unui sens giratoriu la intersecţia străzii Alba Iulia cu strada Morilor care să accelereze ritmul traficului. Mai exact intersecţia dintre Milea, Şaguna, Zaharia Boiu şi Coposu, care este de departe cea mai aglomerată şi mai tranzitată din oraş va avea parte de un trafic dirijat printr-un sens giratoriz. „Planul este în prezentat afişat pe site-ul instituţiei primăriei la secţiunea Anunţuri Publice şi ulterior va parcurge toate etapele de avizare necesare”, mai spune Iohannis.

De altfel pentru a şi arăta că planurile care vor deveni funcţionale în 2-3 luni şi apoi aplicate în etape, până la jumatea lui 2012, primăria începe de azi, pe strada Banatului. „Străzile vizate trebuie să fie bine întreţinute pentru că vor avea parte de un trafic mai intens”, a mai spus primarul Sibiului.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite