VIDEO Cum arată investiţia de 35 de milioane de euro a celor de la Continental în Sibiu GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe lângă noul modul IV al fabricii sibiene, cei peste 1.800 de angajaţi vor avea la dispoziţie şi o cantină ultramodernă. La Sibiu vor fi făcute componente electronice pentru brandurile auto Ford, Renault şi Mercedes. Aproape 10.000 de metri pătraţi are noul modul care va fi gata în februarie 2012 şi aduce 500 de locuri noi de muncă în Sibiu.

CITIŢI ŞI:

VIDEO Magazinul Trident din Sibiu, închis de administratorul judiciar FOTO

Unul din cei mai mari investitori străini din ţara noastră, a prezentat ieri oficial investiţia care o are în derulare pentru noua hală de producţie a fabricii din Sibiu. Continentat Automotive exitinde astfel fabrica afalată în zona industrială vest a Sibiului, cu încă 9.400 de metri pătraţi.

„Noua hală marchează încă un punct realizat din planul iniţial de investiţie al concernului nostru la Sibiu, însumând până acum 140 de milioane de euro. Locaţia are acum peste 1.800 de angajaţi în fabrică şi centrul R&D”, a explicat Oswald Kolb, director general al Continental Automotive Systems Sibiu. Acesta a mai adăugat că în viitorul apropiat, locaţia din Sibiu va aduce sute de noi locuri de muncă.

Noul modul al fabricii Continental Sibiu va funcţiona la capacitate maximă din a doua parte a anului viitor. Noul modul al fabricii Continental Sibiu va funcţiona la capacitate maximă din a doua parte a anului viitor. Noul modul al fabricii Continental Sibiu va funcţiona la capacitate maximă din a doua parte a anului viitor.

CLICK PE POZE PENTRU GALERIE FOTO

„În februarie 2012, modulul IV va fi finalizat după o investiţie de 35 de milioane de euro. Vom ansambla noile linii de producţie, vom angaja oameni. Facem totul pas cu pas. Estimăm că la începutul lunii iunie a anului viitor vor fi scoase primele produse fabricate în acest nou modul”, a mai explicat directorul de la Continental Sibiu.

Componente pentru trei mărci auto
Pe lângă noul modul IV al fabricii sibiene, cei peste 1.800 de angajaţi vor avea la dispoziţie şi o cantină ultramodernă.

La Sibiu vor fi făcute componente electronice pentru brandurile auto Ford, Renault şi unităţi electronice de control, cum ar fi modulele pentru controlul motoarelor, pentru cei de la Mercedes. „Vom crea un număr de 500 de noi locuri de muncă. Vreau să vă spun că avem 700 de ingineri angajaţi, din care 350 provin de pe băncile Universităţii din Sibiu”, a mai spus reprezentantul Continental. Unitatea din Sibiu are o cifră de afaceri de 280 de milioane de euro, care va creşte după estimările făcute, la peste 400 de milioane de euro anual, până în anul 2015. Continental a anunţat de asemenea că acest modul IV al fabricii din Sibiu nu este nici pe departe ultima fază de dezvoltare din acest oraş. „Nu este ultimul modul de extindere. Depinde însă şi de cum se va dezvolta piaţa auto. Centrul de Cercetare însă se va extinde pe viitor” spune şeful fabricii din Sibiu.

Lunar în fabrică se produc mai mult de 1 milion de module de control pentru industria auto. Este vorba de module pentru controlul scaunelor şi al uşilor, pentru controlul airbag-urilor, al motorului şi sisteme de transmisie.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite