Primăria Sibiu dată în judecată pentru că a ridicat o maşină ce nu era pe domeniul public al orașului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
600 de lei a plătit în total sibianul ca să îşi recupereze maşina ridicată chiar din această parcare
600 de lei a plătit în total sibianul ca să îşi recupereze maşina ridicată chiar din această parcare

Un sibian a “pârât” societatea care ridică maşinile parcate neregulamentar pe domeniul public, că i-a “săltat” autoturismul personal dintr-o parcare ce aparţine Consiliului Judeţean Sibiu.

CITIȚI ȘI:

Premieră în România. Primarul Sibiului se dă singur în judecată şi îşi autoimpută 9.900 de lei

Iohannis despre funcţionarii publici care şi-au făcut dosare ilegale de handicapaţi: „Să le fie ruşine!”

Municipalitatea sibiană are toate şansele să piardă un proces în instanţă. Un tânăr din Sibiu a deschis o acţiune în justiţie împotriva SC Pieţe SA, societate la care Primăria este acţionar majoritar, pentru că angajaţii de la Biroul de Ridicări Auto, i-au ridicat autoturismul proprietate personală, dintr-un loc ce nu se află pe domeniul public.

Mai exact omul s-a trezit fără maşină, după ce o parcase în parcarea de la Sala Transilvania, în după amiaza zilei de 1 octombrie. „Am venit la sală ca să văd meciul de baschet dintre CSU Sibiu şi CSM Oradea. În timpul meciului un prieten m-a sunat să îmi spună că cei de la Ridicări Auto au luat maşina mea din parcare. Am ieşit repede afară şi aşa era. M-i s-a spus că am blocat accesul în parcare...” povesteşte Nicolae Scorvelciu.
Omul spune că impută două lucruri celor care l-au „sărăcit” cu 600 de lei şi i-au ridicat maşina. Nicu spune că cei de la Biroul de Ridicări Auto au făcut puţin exces de zel.

„A sunat o femeie şi le-a spus că nu poate să iasă cu maşina din parcare. Lângă maşina acesteia era parcate în total patru autoturisme. I-am întrebat şi eu pe ce criterii au făcut selecţia, pentru că maşina mea încurca cel mai puţin circulaţia ca să spun aşa. Au ridicat din umeri şi au tăcut. Au preferat să ridice maşina mea pentru că era mai pricăjită...” a mai spus tânărul în vârstă de 29 de ani. Scorvelciu spune de asemenea că cei de la SC Pieţe SA nu aveau ce să caute să îi ridice maşina, pentru că aceasta nu se afla pe o parcare ce aparţine Primăriei. „Parcarea de acolo nu este a municipalităţii, deci nu aveau nicio autoritate ca să îmi ia maşina” a mai spus acesta.

Consilul Judeţean îi dă dreptate
Conducerea Consiului Judeţean Sibiu spune că cei de la Biroul de Ridicări Auto au greşit atunci când au ridicat maşina din parcarea de la Sala Transilvania. „Nu au nicio autoritare acolo. Parcarea este pe domeniul public al judeţului Sibiu. Cei de la SC Pieţe SA nu aveau nicun drept să desfăşoare o astfel de activitate într-o parcare ce aparţine Consilului Judeţean” a spus Ioan Banciu, vicepreşedinte la CJ Sibiu.

Reporterii Adevărul au cerut un răspuns oficial din partea primăriei legat de acest subiect, iar acesta a fost unul ambiguu. „Echipa de ridicări auto a acţionat în acest caz în urma sesizarii formulate de un cetăţean care reclama faptul că autovehiculul îi era blocat în parcare de un alt autovehicul. Angajaţii SC Pieţe SA au acţionat conform hotărârii Consiliului Local Sibiu nr. 103/2011”, a spus Mirela Gligore de la Biroul de Presă al Primăriei Sibiu.Pentru că se simte nedreptăţit, Nicu Scorvelciu a dat în judecată SC Pieţe SA.

„S-a făcut un abuz şi cer să fie făcută dreptate. Nu vreau ca şi alţi sibieni să păţească la fel şi cei de la Ridicări Auto să ridice maşinile de unde vor ei” a mai spus Nicolae. Acesta nu s-a decis dacă va cere şi daune morale. „Voi vedea”.

Peste 100 de procese

Din cei aproximativ 2100 de sibieni la care le-au fost ridicate maşinile din oraş, de la începutul activităţii Biroului de Ridicari Auto, 130 au dat în judecată primăria. „85 de procese sunt pe rol”, spune Mirela Gligore, de la Primăria Sibiu.

Din cele 85 de procese în 43 de cazuri, în prima fază, primăria a avut câştig de cauză. Două dintre procese au fost pierdute, dar municipalitatea a făcut recurs.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

Sigla Adevărul
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite