Iohannis despre funcţionarii publici care şi-au făcut dosare ilegale de handicapaţi: „Să le fie ruşine!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Municipiului Sibiu, Klaus Iohannis
Primarul Municipiului Sibiu, Klaus Iohannis

Primarul Sibiului a tunat şi fulgerat la adresa sibienilor care şi-au făcut în omd ilegal dosare false de persoane cu handicap. Iohannis cere o verificare la sânge a tuturor dosarelor din judeţul Sibiu.

CITIŢI ŞI:

Scandalul dosarelor ilegale de handicap ia proporţii la Sibiu

Peste 1 milion de euro încasați ilegal de 354 falși agenți sociali

Scandalul de proporţii de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din Sibiu, acolo unde în urma unui raport final al controlului pe care Ministerul Muncii l-a ordonat în judeţul Sibiu, s-a dezvăluit faptul că şi-au „tras” ilegal certificate de persoane cu handicap nu numai oamenii simpli, dar şi oficiali care ar trebui să elimine fraudarea ajutoarelor sociale, a atras reacţii vehemente din partea primarului Sibiului, Klaus Iohannis.

„Sincer mă deranjează foarte tare ce s-a descoperit în urma acestui control. Imagine noastră a Primăriei şi Sibiului are de suferit. Să ler fie ruşine celor care au făcut astfel de lucruri. Noi ne plângem de foarte mult timp de faptul că există la nivel de judeţ un număr mare de persoane care au certificat de handicap. Din păcate am avut de a face cu o comisie autocefală”, a spus primarul Sibiului.

Acesta spune că normal ar fi ca cei care au păgubit statul, să de banii înapoi.

„Mă aştept să fie anulate câteva certificate... Normal trebuie făcută o verificare la sânge până la ultimul dosar, după cele descoperite” a mai spus Iohannis, care a ţinut să precizeze totodată că Tiberiu Ţânţ, nu a fost director în cadrul primăriei Sibiu, ci la o regie din subordinea Consiliului Local.

Citeşte aici detaliile legate de acest caz

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

Sigla Adevărul
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite