Primăria Mediaş semnează în august contractul cu BERD pentru reabilitarea a 39 de străzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Contractul de împrumut pentru amenajarea sistemului rutier pe un număr de 39 de străzi din municipiul Mediaş şi pentru modernizarea întregii infrastructuri de apă – canal din satul aparţinător Ighişul Nou va fi semnat în prima jumătate a lunii august.

CITEŞTE ŞI:

Adversari doar pe teren. Primarul Mediaşului a stat la taclale cu primarul oraşului Koupio, venit în România să susţină echipa de fotbal

Municipalitatea medieşeană va încheia astfel un contract de finanţare rambursabil cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare pe o perioada de 11 ani, suma împrumutată fiind de 33 milioane de lei.

 „În urma acordului de prefinanţare aprobat de Consiliului Local, am demarat discuţiile cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, în vederea negocierii contractului de finanţare final. Au fost mai multe runde de negocieri în care s-au stabilit termenii de bază ai contractului, respectiv dobânzile şi comisioanele aferente împrumutului, vreau să sublinez că am reuşit să obţinem dobânzi şi comisioane mai mici decât cele prevăzute în acordul de prefinanţare. În urma acestor negocieri, s-a încheiat procedura de atribuire a consultanţei tehnice, care va fi asigurată de o firmă portugheză, ce îşi va începe lucrul săptămâna viitoare pe probleme de pregătire a documentaţiei şi organizare a licitaţiei de încredinţare a lucrărilor. Plata consultantului este asigurată dintr-un grant aprobat de BERD pentru acest împrumut, deci municipalitatea nu va suporta aceste costuri. În conformitate cu graficul întocmit de consultant, activitatea de pregătire şi susţinere a licitaţiilor se va încheia la sfârşitul anului, urmând ca în luna ianuarie să se semneze contractele de lucrări. Cu suma de bani pe care o vom împrumuta vom reuşi să modernizăm întreaga infrastructură rutieră atât din Mediaş, cât şi din satul aparţinător Ighişu Nou într-un timp mai scurt decât ne-ar fi permis bugetul local“ a declarat primarul Teodor Neamţu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite