Un preot sibian a murit după ce a căzut în cap de pe o schelă şi a intrat în comă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slujba de înmormântare a preotului Dragoș Munteanu va avea loc duminică
Slujba de înmormântare a preotului Dragoș Munteanu va avea loc duminică

Dragoș Munteanu era de trei săptămâni în comă, la Iași, unde fusese preluat cu elicopterul

CITEŞTE ŞI:

Preotul care şi-a ucis băieţii de 5 şi 7 ani a uimit întreaga comunitate din Mediaş

Preotul unitarian şi copiii au fost înmormântaţi

Parohul bisericii „Sf. Parascheva" din Piatra Neamț a pierdut lupta cu viața. Dragoș Munteanu a intrat în comă după ce, pe 2 octombrie, a căzut în cap de pe o schelă montată pe unul din pereții locașului de cult pe care îl păstorea. Căzătura i-a provocat fracturi costale, tetraplegie, traumatism cranian cu contuzii cerebrale. Echipajul medical al ambulanței sosit la fața locului l-a găsit pe Dragoș Munteanu în stop cardiorespirator și a trecut la manevrele de resuscitare.

Preotul mai era menținut în viață doar de aparate, la secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Neurochirurgie din Iași, unde fusese transportat cu elicopterul.

Trupul neînsuflețit al preotului urmează să fie adus astăzi la Piatra Neamț, iar slujba de înmormântare va avea loc duminică. Dragoș Munteanu este ctitorul uneia dintre primele biserici construite în Piatra Neamț după 1990. El s-a născut pe 7 decembrie 1944 la Rășinari, în județul Sibiu.

Era fiul preotului dr. Constantin Munteanu, fost paroh al Bisericii „Trei Ierarhi" din Piatra Neamț. A absolvit seminarul teologic al Mănăstirii Neamț, în 1964 și Facultatea de Teologie din București în 1968. Aici i-a avut profesori, între alții, pe Dumitru Stăniloaie și Ioan D. Coman.

Și-a susținut licența cu lucrarea „Monografia Mănăstirii Bistrița"

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite