Premiul cultural Georg Dehio, acordat fostului episcop al Bisericii Evanghelice din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doctorul Christoph Klein, episcopul Bisericii evanghelice CA din România între 1990-2010, şi organistul şi muzicologul Jan Janca, vor primi Premiul cultural Georg Dehio în anul 2011.

CITIŢI ŞI:

Un profesor sibian reprezintă România la o competiţie mondială organizată de INTEL

Invenţie sibiană premiată cu aur la Geneva

Un robot sibian joacă şah cu studenţii ULBS

Forumul Cultural German pentru Europa de Est (Deutsches Kulturforum östliches Europa e.V.) decernează în toamna 2011, pentru a V-a oară, Premiul cultural Georg Dehio.

Decoraţia oferită de Bernd Neumann, Însărcinatul Guvernului federal german pentru cultură şi media, se conferă unor personalităţi şi iniţiative, care se implică în mod exemplar în păstrarea şi orientarea către viitor a tradiţiilor şi a interferenţelor culturii şi a istoriei germane din Europa de Est într-un dialog de parteneriat cu popoarele vecine.

Premiul cultural Georg Dehio se împarte într-un premiu principal, dotat cu 7.000 Euro, şi un premiu de onoare în valoare de 3.000 Euro. Juriul format din 7 personalităţi, sub conducerea dnei dr. Beate Störtkuhl, i-a acordat premiul principal fostului episcop al Bisericii evanghelice C.A. din România, dr. Christoph Klein. „Salut decizia Forumului Cultural German pentru Europa de Est”, a declarat Helge Fleischer, Subsecretar de Stat în Departamentul pentru Relaţii interetnice al Guvernului României, cel care l-a propus pe câştigătorul premiului din acest an.

Premiul de onoare este acordat lui Jan (Harald) Janca pentru cercetarea orgilor din Gdansk şi din Prusia de Est şi Vest. Festivitatea de decernare a premiilor va avea loc în 22 septembrie la Berlin.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite