Pregătiri pe ultima sută de metri pentru Festivalul Internaţional de Teatru Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de-a XVIII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) se va desfăşura în perioada 27 mai – 5 iunie 2011 şi va avea tema „Comunităţi”.

CITIŢI ŞI:

Record de vizitatori la Noaptea Muzeelor din Sibiu (GALERIE FOTO)

Sărăbătoare câmpănească la Maifest în Pădurea Dumbrava (GALERIE FOTO)

S-au pus în vânzare biletele pentru Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu

FITS, cel mai important festival anual de artele spectacolului din România şi unul dintre cele mai mari din lume, propune un program care aduce la Sibiu producţii reprezentative ale marilor companii din străinătate şi din România, spectacole de stradă în oraşul vechi şi în cetăţile şi bisericile fortificate medievale din împrejurimile Sibiului, spectacole de teatru-dans, flamenco, balet, dans contemporan, teatru de păpuşi, circ, spectacole de lumini, muzică, pantomimă, conferinţe, dezbateri, expoziţii de fotografie şi pictură, instalaţii şi ateliere, care au loc atât în spaţii convenţionale, cât mai ales în spaţii neconvenţionale.
De asemenea, în cadrul Festivalului, ca în fiecare an, vor exista numeroase lansări de carte printre care şi o antologie de texte pe tema festivalului, dar şi o antologie de texte contemporane ce sunt prezentate în secţiunea spectacole lectură, ambele fiind bilingve.
O premieră în acest an o constituie secţiunea de film a festivalului, lansată în parteneriat cu TVR.
 „Festivalul de Teatru este unul dintre evenimentele culturale care aduc oraşului prestigiu şi vizibilitate ca locaţie culturală. Legat de acest domeniu, Festivalul este printre evenimentele care atrag cei mai mulţi turişti în Sibiu. Dacă şi vremea ţine cu organizatorii, sunt convins că şi această ediţie va fi un adevărat succes” a declarat primarul Klaus Iohannis.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite