Sărbătoare câmpănească la Maifest în Pădurea Dumbrava (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sașii sibieni, dar și din Germania au participat sâmbătă la cea de a 21-a ediție a unei sărbători care se ține neîntrerupt de 21 de ani în România.

VEZI AICI GALERIE FOTO DE LA FESTIVALUL MAIFEST DIN PĂDUREA DUMBRAVA

CITIȚI ȘI:

Premieră: Muzeul Brukenthal sărbătoreşte Noaptea Muzeelor atât la Sibiu cât şi la Timişoara

Mii de sibieni aşteptaţi la Noaptea Muzeelor. Vezi programul complet al muzeelor sibiene

S-au pus în vânzare biletele pentru Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu

După ce au făcut o miniparadă prin Sibiu, sâmbătă dis de dimineață, sașii sibieni s-au strâns să petreacă în cel mai pur stil german, în vecinătatea hotelului Hilton, din Pădurea Dumbrava.

Mai multe programe artistice de dansuri, scenete și cântece tradiționale săsești, interpretate de ansambluri de profil, au făcut ca atomosfera din Dumbrava Sibiului să fie cu adevărat una de sărbătoare.

image

Berea și mici au completat această sărbătoare câmpenească ce se ține pe tot parcursul zilei de sâmbătă.

image

” La cea de-a XXI – a ediţie a serbării tradiţionale „MaiFest” au fost invitate să participe diferite ansambluri de dans popular săsesc, iar pe durata întregii serbări au avut loc şi o serie de competiţii sportive. Scopul acestei manifestări culturale a rămas acelaşi care a fost de la începutul acestui obicei şi anume, serbarea primăverii în mijlocul naturii, cu o contribuţie activă a tinerilor aparţinând comunităţii germane din Sibiu”, explică Helmut Lerner, referent cultural în cadrul Forumului Democrat al Germanilor din România.

Organizatorul “Maifest” este FDGR care are ca obiectiv satisfacerea nevoilor culturale ale minorităţii germane şi promovarea culturii germane în România.

image

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite