Prefectul de Sibiu a plagiat Ziua Naţională a României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prefectul Constantin Trihenea
Prefectul Constantin Trihenea

Mesajul prefectului Constantin Trihenea de Ziua Naţională a României a fost furat, cu pasaje întregi, de pe internet. Persoanele care au scris textele peluate fără acord de Prefectura Sibiu sunt foarte supărate şi dezamăgite.

CITEŞTE ŞI:

Prefectul de Sibiu vede curse de maşini pe şantierul centurii ocolitoare

Prefectul de Sibiu a dat astăzi de băut directorilor de instituţii

Prefectul de Sibiu cere dascălilor mai multă implicare şi dedicaţie în noul an şcolar

Mesajul de 1 decembrie al prefectului Constantin Trihenea, transmis sibienilor ieri, este copiat de pe internet în foarte mare proporţie. Textul conţine pasaje întregi furate de pe un site turistic, de pe bloguri şi chiar de pe pagina de internet a unui liceu din Arad. “Ziua Naţională trebuie să ne insufle curajul civic manifestat de înaintaşii noştri, acum 92 de ani, şi să ne fie mereu îmbold spre solidaritate naţională, după modelul bucuvinenilor, al basarabenilor şi al ardelenilor, pe parcursul anului 1918. La 1 decembrie 1918, la Alba Iulia, s-au reunit peste 1228 delegaţi aleşi şi peste 100.000 oameni veniţi din toate colţurile Transilvaniei pentru a consfinţi, în mod liber de orice constrângere, hotărârea de unire cu patria-mamă”, scria în mesajul de ieri semnat Constantin Trihenea.

Mesajul a venit din partea Instituţiei Prefectului Sibiu, de pe adresa de e-mail a purtătorului de cuvânt Dorin Rusu. Contactaţi de Adevărul de Seară, nici prefectul şi nici purtătorul de cuvânt nu au putut oferi o explicaţie concretă. “Am purtător de cuvânt! Vă salut!”, este tot ce a spus prefectul Trihenea. De partea cealaltă Dorin Rusu a spus că nu ştie despre ce este vorba.

Mesajul l-am trimis eu dar nu eu l-am scris. Nu pot să vă spun un punct de vedere oficial până nu văd şi eu exact despre ce este vorba. O să mă interesez şi vă anunţ. Deocamdată nu ştiu despre ce este vorba”, a declarat Dorin Rusu. Administratorul siteului infoghidromania.com, unul din site-urile plagiate în mesaj, a rămas fără reacţie pentru câteva secunde, când a aflat că un reprezentant al Guvernului în teritoriu se foloseşte de deja clasicul copy-paste ca să îşi facă un discurs de ziua naţională.

„Pe deoparte sunt total surprins, dar venind din sfera politicii, atunci pot zice că nu sunt aşa de mirat. Mă bucură faptul în sine că prefectul de Sibiu s-a inspirat de la noi de pe site, dar nu este deloc corect din partea dumnealui”, a explicat Marian Sorin. Conform legii nr. 8 / 1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, plagiatul se poate pedepsi în cel mai rău caz, chiar şi cu închisoare de la 2 la 5 ani.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite