Prefectul de Sibiu a dat astăzi afară 19 oameni de la Prefectură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectul Constantin Trihenea a anunţat astăzi toţi angajaţii instituţiei că, după noua organigramă primită de la Bucureşti, 19 oameni vor trebui să plece.

CITEŞTE ŞI:

Răspunsul autorităţilor la marşul tractoarelor din Sibiu: uşa vă este deschisă tot timpul

Prefectul de Sibiu face glume cu ţânţari: sper că nu a fost nimeni în concediu pe Nil!

Prefectul de Sibiu face afaceri cu statul: firma soţiei lui construieşte centura ocolitoare a oraşului

"Regret că eu sunt acela căruia îi revine sarcina de a pune în aplicare, la instituţia noastră, această fază a procesului de restructurare a administraţiei publice", a declarat prefectul Constantin Trihenea, în această dimineaţă, la începutul întâlnirii cu angajaţii din Prefectura judeţului Sibiu.

Acesta a reamintit faptul că prima fază a restructurării a fost diminuarea salariilor cu 25%, urmând ca, în această etapă, să scadă numărul de posturi conform unei noi organigrame. În acest sens, prefectul a citit Ordinul ministrului MAI, din 30.08.2010, în care se dispune reducerea, la Instituţia Prefectului Sibiu, a numărului de posturi de la 63 la 44.

Pentru punerea în aplicare a acestui ordin şi conform noii organigrame, în situaţia în care se reduce o funcţie publică, iar numărul funcţionarilor - cu atribuţii de serviciu similare, într-un compartiment de lucru - este mai mare decât numărul de posturi, aceste posturi vor fi ocupate prin examene interne.

În ce priveşte serviciile publice pentru eliberarea paşapoartelor şi cel de permise de conducere şi înmatriculare autovehicule, acestea vor intra în eventualele proceduri de reorganizare aflate în competenţele direcţiilor de specialitate din MAI. Restructurarea de personal, din instituţie, va dura până spre finalul lunii octombrie a.c., ceea ce presupune, practic, parcurgerea etapelor legale: organizarea examenelor; depunerea eventualelor contestaţii şi emiterea preavizelor de 30 de zile calendaristice.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite