Prefectul Sibiului invită sibienii azi la acţiunea „Let’s Do It, Romania!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Let’s do it Romania este primul program de ecologizare din România
Let’s do it Romania este primul program de ecologizare din România

Prefectul Horaţiu Răcuciu invită sibienii să participe la acţiunea „Let’s do it, Romania!”, care se va desfăşura azi, 24 septembrie. Cifrele generale ale proiectului arată că peste 200.000 de voluntari au participat la curăţenia de pe 25 septembrie 2010, din toate cele 41 de judeţe al tarii, şi au strâns peste 550 000 de saci de deşeuri. Dintre aceşti voluntari, jumătate au fost tineri.

CITIŢI ŞI:

Copșa Mică participă cu mic cu mare la „Let’s do it Romania!”

Sibienii chemați să curețe județul de gunoaie pe 24 septembrie la „Let`s Do It, România!”

„Voi fi prezent la momentul de început, la ora 8.30, la sala Transilvania. Invit cât mai mulţi sibieni să vină acolo, urmând, apoi, să ne deplasăm spre locurile stabilite de organizatori pentru a face curăţenie. Să ne dorim cu toţii ca Sibiul să se remarce printr-o participare cât mai mare, ca o dovadă a binecunoscutului spirit al rânduielii ardeleneşti”, declară prefectul Răcuciu.

Reamintim că organizatorul acţiunii “Let's Do It, Romania!” – 2011 este Asociaţia Viitorul în Zori, după ce prima ediţie a fost anul trecut a fost apreciată drept cea mai mare acţiune de implicare socială desfăşurată vreodată în România. Acesta este unul din motivele care au determinat asociaţia să organizeze din nou acţiunea de curăţenie generală în România, mai ales că 2011 este Anul Internaţional al Voluntariatului.

Cifrele generale ale proiectului arată că peste 200.000 de voluntari au participat la curăţenia de pe 25 septembrie 2010, din toate cele 41 de judeţe al tarii, şi au strâns peste 550 000 de saci de deşeuri. Dintre aceşti voluntari, jumătate au fost tineri. Pe partea de organizare, 5 autorităţi centrale şi peste 2.000 de autorităţi locale au fost implicate pe parcursul proiectului, împreună cu 1300 de organizatori la nivel naţional, din care 85% tineri. Au fost implicaţi peste 294 parteneri de logistică, peste 350 de companii şi peste 255 de ONG-uri.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite