Povestea celei mai mari tragedii montane din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe 17 aprilie 1977, în doar câteva secunde, 23 de destine s-au frânt sub un munte uriaş de zăpadă. 19 dintre cei prinşi de avalanşă erau elevi de liceu, aflaţi la Bâlea în ultima zi a unei tabere de schi. Alături de ei, au murit trei profesori şi un inginer din Braşov.

CITIŢI ŞI:

20 de ani de închisoare pentru criminalul din Broscărie

 „A nins înainte de accident trei zile în continuu, şi practic cabana era o cocoaşă de zăpadă acoperită. Ca să poată să deschidă uşa de la intrare de pe terasă în cabană a trebuit să iasă prin partea nordică, pe un geam de la o baie, să vină prin zăpadă cu lopeţi să deszăpezească uşa, aşa era de mare zăpada”. Aşa îşi începe povestea Liviu Miu, care în aprilie 1977 era adjunctul şefului Salvamontului pe judeţul Sibiu, şi care a coordonat operaţiunea de recuperare a cadavrelor din avalanşă.

La aproape 35 de ani de la cea mai mare tragedie montană din istoria Romîniei, Liviu Miu este categoric. „Vinovat a fost profesorul care era acolo. El era un om extraordinar de bun, îl cunoşteam. Nu ştiu ce s-a întâmplat atunci. I s-a spus să nu scoată copiii – degeaba, nu a ascultat pe nimeni”.

CITIŢI MĂRTURII CUTREMURĂTOARE DESPRE TRAGEDIA DE LA BÂLEA ÎN EDIŢIA TIPĂRITĂ A ADS SIBIU, CARE A APĂRUT AZI LA CHIOŞCURI


Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite