20 de ani de închisoare pentru criminalul din Broscărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Crimnalul care a şocat o ţară întreagă după ce anul trecut şi-a înjunghiat iubita cu 25 de lovituri de cuţit a primit 20 de ani de carceră. Pe lângă închisoare, instanţa l-a obligat pe Daniel Fliter să-i plătească fiului Cătălinei Popescu 80.000 de lei cu titlu de daune morale.

Citiţi şi:

Daniel Fliter e principalul suspect al crimei în care o sibiancă a fost înjunghiată cu 25 de lovituri de cuțit

O tânără din Sibiu a fost ucisă de iubit cu 25 de lovituri de cuţit (FOTOGALERIE)

În seara care avea să fie ultima din viaţa ei, Cătălina Popescu se întorcea acasă, de la serviciu. Era week-end-ul în care familia plănuia să se mute, din blocul de nefamilişti într-un apartament aflat în zona Cireşica. „Era foarte veselă. Ştiu că îşi dorea foarte mult să se mute, să aibă camera ei”, povesteşte astăzi, sub protecţia anonimatului, o apropiată a familiei.

În scara blocului însă, destinul tinerei s-a frânt dramatic, sub o ploaie de lovituri de cuţit. Daniel Fliter, bărbatul cu care avusese o relaţie scurtă şi de care se despărţise a decis că, dacă nu îl vrea alături, atunci ea nu trebuie să mai trăiască. A lovit-o sălbatic în scara blocului, a târât-o pe scări şi apoi a continuat să îi împlânte cuţitul în trup şi afară, în faţa blocului, unde tânăra se prăbuşise peste o gură de canal.

„Când am auzit gălăgia am ieşit afară – sora ei, Oana, striga „Ocu o omoară”. Când am ieşit noi afară era pe canal deja. Am adus o perniţă şi i-am pus-o sub cap. Ea era pe gura de canal, şi a coborât copilul – eu l-am luat în braţe, dar nu ştiu cine mi l-a dat, şi striga copilul „Mami a murit? Moare mami?”. A văzut-o jos, l-am luat şi am venit în casă”, povesteşte R.A., fostă vecină a familiei, extrem de marcată şi acum de cele petrecute. 

Daniel Fliter a lăsat-o pe fosta iubită într-o baltă de sânge, după care s-a făcut nevăzut. A mers pe jos zeci de kilometri, şi a fost prins de poliţişti la trei zile de la tragedia din Broscărie. Aceeaşi prietenă de familie şi-l aminteşte ca pe un tip foarte tăcut, care nu a putut accepta despărţirea, chiar dacă relaţia lui cu Cătălina fusese foarte scurtă.

„Era un tip foarte tăcut, şi ei asta i-a dat de gândit, credea că are un trecut mai dificil. Trebuia să-l tragi foarte mult de limbă ca să scoată două-trei cuvinte, cred că era genul de om care tăcea şi făcea. După ce s-au despărţit, o urmărea la uşă, îi trimitea mesaje de ameninţare, îl aştepta şi pe copil la grădiniţă”, povesteşte femeia.

Ucisă cu sânge rece

Pentru fapta comisă, instanţa l-a condamnat pe Daniel Fliter la 20 de ani de închisoare. Motivarea sentinţei descrie cruzimea cu care Fliter i-a curmat viaţa femeii pe care, atunci când a fost prins, susţinea că a iubit-o foarte mult. 

„În după-amiaza zilei de 27 mai 2010 inculpatul a venit de la Agnita în Sibiu având un cuţit cu o lungime de 29 de centimetri, cu lama de 17 centimetri, în rucsacul pe care îl purta. Când victima a intrat în scara blocului venind de la serviciu a atacat-o aplicându-i numeroase lovituri de cuţit. Victima a reuşit să fugă în stradă, dar în faţa blocului, în timp ce striga cerând ajutor, inculpatul a lovit-o în continuare cu cuţitul. De remarcat că numai pe partea posterioară a hemitoracelui drept şi pe faţa postero-externă a acestuia s-a constatat existenţa unui număr de 8 plăgi tăiate-înţepate având multiple alte plăgi şi în alte zone ale corpului”, se arată ân motivare.

Pe lângă cei 20 de ani, Flitrer a fost obligat şi să-i plătească 80.000 de lei fiului Cătălinei, cu titlu de daune morale. Apropiaţii spun că este o pedeapsă prea mică. „Pe viaţă i-aş da, şi nenorocirea să i se întroarcă şi lui la fel”, încheie R.A., fost vecină a familiei. 

Criminal periculos şi liber

Unul dintre autorii unei alte crime înfiorătoare petrecute în urmă cu trei ani nu a ajuns nici până acum în mâinile oamenilor legii. Dat în urmărire generală, Nicolae Haiduc a fost condamnat în 2009 de Tribunalul Sibiu la 24 de ani de închisoare pentru omor deosebit de grav, fiind cea mai mare pedeapsă în rândul celor 100 de persoane date în acest moment în urmărire generală la Sibiu. În anul 2008, acesta împreună cu fratele său şi încă un complice au ucis cu bestialitate un bărbat, pe un câmp din afara localităţii Roşia. Cei trei şi-au bătut victima cu o sapă, un topor şi o bâtă, şi i-au retezat piciorul stâng de la nivelul genunchiului. În seara aceleiaşi zile, fraţii Haiduc au şi ieşit din ţară şi s-au refugiat în Spania, unde mai au un frate, şi unde se presupune că se află şi acum.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite