Poliţiştii aduc „Un plus de siguranţă” în locuinţele sibienilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii în parteneriat cu Asociaţia Română pentru Tehnică de Securitate desfăşoară în perioada 20 octombrie – 20 decembrie 2010 campania naţională de prevenire a furturilor din locuinţe „Un plus de siguranţă”.

CITIŢI ŞI:

Săptămâna prevenirii criminalităţii la Sibiu

Dintre infracţiunile constatate la nivel naţional în anul 2009, un sfert dintre acestea au fost favorizate de comportamentul ignorant sau neglijent al proprietarilor. Pentru a corecta această situaţie Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii îşi propune ca împreună cu partenerii campaniei să ajungă cu mesajul preventiv la aproximativ 12.000 de imobile. În acest sens, campania se va desfăşura cu predilecţie în mediul urban, având ca ţintă imobilele situate în zonele cu cel mai ridicat risc infracţional din punct de vedere al furturilor din locuinţă.

Zonele şi cartierele unde va ajunge mesajul campaniei vor fi Zona centrală a Municipiului Sibiu, cartierele Turnişor şi Terezian, unde au fost constatate aproximativ jumătate din numărul de furturi din locuinţe.

Campania are drept scop informarea cetăţenilor cu privire la modalităţile de protejare a locuinţelor şi principalele direcţii de acţiune vor fi: distribuirea  materialelor informativ-preventive (afişe, stik-ere, pliante) , informarea cetăţenilor, cu privire la măsurile cu caracter preventiv ce trebuie adoptate pentru protejarea locuinţelor şi organizarea unui concurs cu premii pentru asociaţiile de proprietari.

La nivelul judeţului nostru, de la începutul anului şi până în luna septembrie au fost înregistrate 422 sunt infracţiuni de furt din locuinţă, dintre care 271 au fost sesizate în mediul urban şi 151 în mediul rural, cu 58 mai multe, comparativ cu anul trecut.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite