Peste 616.000 de turişti au înoptat în Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea a făcut zilele trecute calculele exacte în privinţa numărului de turişti care au vizitat oraşul şi au ales să rămână cel puţin o noapte în hotelurile din capitala judeţului.

CITIŢI ŞI:

Legitimaţii speciale pentru turişti pe autobuzele din Sibiu

Tramvaiul turistic atrage turişti din Belgia,Germania,Franţa şi SUA,la Sibiu

Tramvaiul turistic din Sibiu i-a cucerit pe americani

Primăria are numai motive de satiefacţie şi asta pentru că, statistica arată faptul că Sibiul nu a fost ocolit de vizitatori şi mai mult, numărul acestora a crescut cu aproape două procente în primele şase luni ale anului, faţă de aceeiaşi perioadă a anului trecut. Numai puţin de 616.500 de turişti au venit în oraş în perioada ianuarie – iunie, anul trecut numărul de vizitatori fiind de aproximativ 615.000. „Stăm mai bine decât anul trecut, dar suntem departe de 2007, adică anul în care Sibiul a fost Capitală Culturală Europeană. Oricum numărul este probabil mai mare, pentru că noi am făcut calculul strict exclusiv după încasările din taxa hotelieră”, a explicat edilul Sibiului.

Legitimaţii speciale de transport
Pentru a le uşura turiştilor care vizitează Sibiul, modul de deplasare în oraş, cu mijloacele de transport în comun, primăria a lansat, prin intermediul Tursib-ului legitimaţia de transport pentru o zi. Aceasta este valabilă pe toate traseele din municipiul Sibiu, iar  preţul ei este de 5 lei.
Pe lângă chioşcurile Tursibului, turiştii vor putea să îşi cumpere aceste tichete de călătorie şi de la recepţiile hotelurilor sau punctelor de informare turistică. „Se vor pune la dispoziţia hotelierilor şi hărţi gratuite cu traseele autobuzelor, care conţin şi principalele obiective de vizitat”, spune Mirela Gligore de la Primăria Sibiu.


Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite