Peste 500 de abandonuri şcolare în judeţul Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei mai mulţi copii au abandonat şcoala la ciclul gimnazial. Situaţia materială i-a îndemnat pe părinţi să îşi retragă copiii de la cursuri.

CITIŢI ŞI:

Proiect Comenicus lansat la Mediaş alături de şcoli din Spania, Turcia, Polonia şi Portugalia

Comasarea şcolilor din Sibiu, afectată de lipsa banilor

Un raport al Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu, a scos la iveală faptul că în anul şcolar 2009 – 2010 numai puţin de 508 copii au abandonat şcoala din diverse motive. Din aceştia, 207 au abandonat şcoala la ciclul gimnazial, 163 erau elevi în clasele I-IV, iar 113 provin din învăţământul liceal.

În fine 25 de elevi au frecventat Şcoala de Arte şi Meserii. Totuşi faţă de anul şcolar anterior s-au înregistrat cu peste 200 de abandonuri mai puţine.

Jumătate sunt de etnie romă
O apreciere convenţională şi cuantificare a acestor cauze ne arată că peste jumătate dintre elevii care au abandonat şcoala, respectiv 52 la sută, au avut ca principal motiv lipsurile materiale. O altă categorie importantă de copii care au părăsit sistemul de învăţământ o formează cei cu eşec şcolar, respectiv 16 la sută. În acest caz este vorba de elevi care au obţinut rezultate nesatisfăcătoare în anii precedenţi (nepromovare, corijenţe multiple).

„Din totalul elevilor care au abandonat şcoala considerăm că peste jumătate dintre aceştia sunt de etnie rromă. Un procent exact este greu de stabilit pentru că nu toţi elevii rromi îşi recunosc apartenenţa la etnie”, spune inspectorul General, Constantin Gorun.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite