Păsări monitorizate din Agnita până-n Africa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acvilele din zona Agnitei au transmităţoare care anunţă specialiştii unde au ajuns migrând în ţările calde.

CITEŞTE ŞI:

Comportamentul de vânătoare al acvilei ţipătoare mici, studiat pe bani europeni (FOTO)

În perioada mai - iunie specialiştii care lucrează la proiectul „Conservarea acvilei ţipătoare mici în România”, implementat de Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Sibiu, au montat şase transmiţătoare satelitare, care vor ajuta la urmărirea mişcării acvilelor ţipătoare mici timp de un an.

Din cele şase transmiţătoare, trei au fost montate pe păsări adulte iar celelalte trei pe pui: Arthur (mascul), Adel (juvenil femelă, fiica lui Arthur), Benjamin (mascul), Beni (juvenil mascul, fiul lui Benjamin), Jakab (juvenil mascul) şi Cingar (mascul). Păsările pe care au fost montate transmiţătoarele satelitare au fost capturate în situl Natura 2000 Podişul Hârtibaciului, în jurul localităţii Agnita.

“Cu ajutorul acestor dispozitive se vor obţine informaţii importante despre aria de mişcare a păsărilor, zonele în care se hrănesc şi cele unde cuibăresc. Adel, cea mai grăbită dintre juvenili, a ajuns deja în Asia Mică, pe teritoriul Siriei, trecând prin Bulgaria şi Turcia. În ritmul acesta, dacă zborul va decurge fără incidente, deplasându-se cu o viteză medie de 45 km/oră, păsările se vor reîntâlni în zona de iernare din sud-estul Africii, în aproximativ două saptămâni”, spune Mihai Proca, ofiţer de comunicare al proiectului.

Dacă sunteţi curioşi să vedeţi în direct migraţia acvilelor accesaţi site-ul de internet http://pomarina.ro/pomarina.html.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite