Comportamentul de vânătoare al acvilei ţipătoare mici, studiat pe bani europeni (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului (ARPM) Sibiu, alături de partenerii Asociaţia pentru Protecţia Păsărilor şi a Naturii 'Grupul Milvus' şi Societatea Ornitologică Română (SOR), continuă, de Ziua Mondială a Mediului, derularea proiectului 'Conservarea acvilei ţipătoare mici în România'.

CITEŞTE ŞI:

Invazie de căpuşe în zonele de grătare şi iarbă verde din Mărginimea Sibiului

VIDEO - Pietoni în aer pe desupra Centrului Istoric la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu

Japonezii se îngraşă la Sibiu. Dar se distrează!

Programul, finanţat prin componenta Natură şi Biodiversitate a programului LIFE+ al Comisiei Europene, cuprinde diverse acţiuni dedicate conservării elementelor biodiversităţii.

Acvila ţipătoare mică (Aquila pomarina) este una dintre păsările răpitoare a căror populaţie mondială se află în declin continuu.

În România, se găseşte aproape un sfert din populaţia europeană de acvile ţipătoare mici, cele mai multe perechi fiind stabilite în Transilvania (Regiunea 7 Centru).

image


Proiectul 'Conservarea acvilei ţipătoare mici în România' se va desfăşura în 12 situri Natura 2000 pentru protecţia păsărilor, dintre care cele mai importante sunt siturile: Dealurile Târnavelor - Valea Nirajului, Podişul Hârtibaciului şi Piemontul Făgăraşului.

Până la ora actuală, specialiştii români au organizat mai multe acţiuni ce au vizat observarea comportamentului de vânătoare al păsării, preferinţele de hrană şi habitat, capturarea şi marcarea păsărilor şi montarea de transmiţătoare prin satelit.

Activitatea de montare a emiţătoarelor satelitare va fi preluată de către specialiştii din cadrul SOR şi va fi implementată în aria de protecţie specială a păsărilor Piemontul Făgăraşului.

Ziua Mondială a Mediului îi va găsi, sâmbătă, pe reprezentanţii Asociaţiei 'Grupul Milvus' pe teren în siturile-ţintă ale proiectului.

Ziua Mondială a Mediului

Celebrarea Zilei Mondiale a Mediului a fost instituită la 5 iunie 1972 de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite pentru a marca deschiderea Conferinţei de la Stockholm privind Mediul, şi reprezintă elementul cel mai important al Programului Ecologic al Natiunilor Unite (UNEP).

În acest an, Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a decis ca Rwanda să fie gazda-cheie a Zilei Mondiale a Mediului, iar sloganul sub care vor fi organizate o serie de evenimente pe parcursul a trei zile să fie 'Multe specii. O planetă. Un viitor'.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite