Paleologu a vrut "foarte mult" documentele lui Cioran, dar n-a avut bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Theodor Paleologu a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută la Sibiu , că, în anul 2009, pe vremea când era ministru al Culturii,  a fost foarte interesat de achiziţionarea fondului de documente ce i-au aparţinut lui Emil Cioran , transmite corespondentul MEDIAFAX.

CITEŞTE ŞI:

Spectacol de teatru în tamvai, în cinstea lui Cioran

"Despre manuscrisele respective ştiam din vara lui 2009. Îmi atrăsese atenţia asupra lor un critic de teatru care se văzuse cu Eleonora Cioran. Ştiam despre ele, nu a fost vorba încă despre o ofertă, dar, evident, m-a interesat foarte mult subiectul şi am vrut foarte mult ca ministerul să le achiziţioneze şi s-a făcut o evaluare. Prima dată o evaluare rapidă, apoi şi una completă şi se ajunsese la o sumă, în euro, pe care ministerul nu o avea la acea dată", a declarat Theodor Paleologu.

El a susţinut că a sperat ca rectificarea bugetară de la finalul anului 2009 să rezolve problema banilor pentru cumpărarea documentelor, dar, pe lângă bani, a fost vorba şi de proceduri extrem de complexe care nu au fost îndeplinite până la încheierea mandatului său de ministru.

Paleologu a spus că nici Kelemen Hunor, care l-a succedat la şefia ministerului, nu a reuşit achiziţionarea documentelor, pentru că bugetul pentru anul 2010 a fost aprobat abia în aprilie.

"Bugetul pe 2010 a venit târziu, Ministerul Culturii nu s-a putut mişca atât de repede, iar doamna Cioran s-a răzgândit", a spus Paleologu.

Fostul ministru al Culturii a afirmat că ceea ce s-a întâmplat cu documentele lui Emil Cioran "demonstrează încă odată că bugetul Ministerului Culturii este foarte redus şi este greu să facă faţă unor astfel de provocări".

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite